Tamara Zvicer (40), supruga odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera koja je javnosti postala poznata kada je u maju 2020. u Kijevu u Ukrajini spasila život suprugu na kog je pucano ispred zgrade u kojoj su živeli, osnivač je, jedini vlasnik i izvršni direktor restorana "Trpeza" koji se nalazi u starom gradu u Kotoru!

Podsetimo, crnogorska policija je saopštila da je protiv Tamare Zvicer, kao i Krsta Maroša, Aleksandra Savića i kompanije "Trpeza" iz Kotora podnela krivične prijave zbog sumnje da su gradili objekat bez dozvole.

341.jpg
Instagram 
Tamara Zvicerfoto: Instagram

Kako je zvanično saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih juče su podneli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da su kao vlasnici katastarskih parcela u naselju Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica Trpeza doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor Tamara Zvicer i katarstarskih parcela u vlasništvu Maroša i Savića izvršili krivično delo.

- Sumnja se da su krivično delo počinili na taj način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri parcele - ističe se u saopštenju policije i dodaje da su nakon izvršenog krivičnog dela i posle izdate mere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula 2023.godine, nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici.

Kako prenose crnogorski mediji, troje obuhvaćeno krivičnom prijavom i sami su povezani sa kavačkim klanom.

Inače, dok njen suprug važi za jednog od najtraženijih begunaca Tamara Zvicer redovno objavljuje fotografije na društvenim mrežama. Na njima je najčešće u društvu prijateljica i to u Crnoj Gori, ali se mogu videti i slike sa luksuznih putovanja.

- Poslednji put, u julu prošle godine, članovi porodice Zvicer objavili su i fotografije i snimke sa gala proslave organizovane pored mora u Kotoru, a na kojoj su goste uveseljavale pevačice Edita Aradinović i Marina Visković, a sudeći po objavama upravo je Tamara Zvicer bila najveselija - podseća naš sagovornik.

Belivuk i Miljkovićfoto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Babine

Belivuk i Miljković čestitali rođenje deteta

Vođe kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava u Srbiji i tri u Crnoj Gori, Veljko Belivuk i Marko Miljković su poslednje dane na slobodi proveli upravo kao gosti Radoja Zvicera u Kotoru. Podsetimo, pred hapšenje 4. februara 2021. vratili su se iz Crne Gore, a policiji su izjavili da su u susednoj zemlji boravili na babinama kod Zvicera.

Inače, poslednji put je bila u centru pažnje kada je otkriveno da su je iz depoa suda u Podgorici, do kog je prošle godine prokopan tunel i ukradeni brojni predmeti koji su dokaz u krivičnim postupcima, bio i njen mobilni telefon.

Taj telefon, navodno joj je oduzet tokom pretresa kuće u kojoj su živeli, a koji je policija obavila kada je Zvicer već nestao iz Crne Gore.

234.jpg
Društvene Mreže 
Slavlje porodice Zvicer u Crnoj Gorifoto: Društvene mreže

Javnost je za nju saznala u maju 2020. kada su ubice zapucale na Radoja Zvicera. Sigurnosne kamere zgrade tada su zabeležile kako je upravo "prva dama kavačkog klana" spasila supruga sigurne smrti jer je iz zgrade izletela sa pištoljem u rukama i zapucala na ubice. Zvicer je tada teško ranjen, ali se oporavio.

Inače, posle pucnjave u Kijevu, otkriveno je da je Tamara Zvicer vlasnica firme za pružanje ugostiteljskih usluga u Ukrajini.

Isplivale su i informacije da ona i njeni članovi porodice imaju sličnu kompaniju registrovanu i u Slovačkoj.

343.jpg
Instagram 
foto: Instagram

- Nekoliko godina ranije, ona je policiji prijavila vođu "škaljarskog klana", Jovana Vukotića, koji je u međuvremenu ubijen u Istanbulu, da je pokušao da je ubije u Kotoru, ali je taj postupak protiv njega obustavljen jer za njenu prijavu nije bilo dokaza - podseća sagovornik Kurira.

Za Radojem Zvicerom, vođom kavačkog klana, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se sumnjiči za šverc tona kokaina, ali i brojne likvidacije, poternice su raspisale i Srbija i Crna Gora.

Kavački klan, inače je od 2014. u krvavom ratu sa škaljarskim klanom, koji je za 10 godina odneo više od 60 života.

Bonus video:

Instagram Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića