Na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u mestu Kominje, danas oko 18.30 došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su dve osobe lakše povređene.

Do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine jednog od učesnika u saobraćaju, što je rezultiralo sudarom dva vozila.

img20240815wa0012.jpg
Sandžak Danas 
foto: Sandžak danas

Prema izjavama svedoka, do nesreće je došlo kada je jedno od vozila iznenada skrenulo na suprotnu stranu kolovoza, direktno udarivši u drugo vozilo.

Srećom, zahvaljujući pravovremenoj reakciji ostalih učesnika, izbegnute su teže posledice.

Na lice mesta brzo je stigla patrola saobraćajne policije koja je izvršila uviđaj, dok je saobraćaj na ovoj dionici puta bio privremeno obustavljen.

img20240815wa0013.jpg
Sandžak Danas 
foto: Sandžak danas

Saobraćaj je normalizovan nakon uklanjanja oštećenih vozila s kolovoza.

Na mestu nesreće zatečeno je nekoliko svedoka koji su pružili svoje viđenje događaja.

Jedan od svedoka, koji se našao na licu mesta neposredno nakon nesreće, izjavio je:

"Vidio sam kako jedno od vozila gubi kontrolu na krivini i prelazi u suprotnu traku. Sve se dogodilo veoma brzo. Čuli smo jak udarac, a onda smo pritrčali da pomognemo povređenima. Srećom, niko nije ozbiljno stradao, ali prizor je bio zastrašujući. Ovde često dolazi do ovakvih nesreća, jer mnogi voze prebrzo za ovaj deo puta.”

img20240815wa0011.jpg
Sandžak Danas 
foto: Sandžak danas

Drugi svedok dodaje:

“Dok smo čekali policiju, pokušali smo da usmerimo saobraćaj, jer su vozila bila raštrkana po putu. Policija je brzo reagovala i uspela da osigura mesto nesreće. Ovo je opomena svima nama da budemo oprezniji u vožnji, posebno na ovakvim deonicama.”

Ovaj incident još jednom naglašava važnost prilagođavanja brzine uslovima na putu, posebno na dionicama koje su poznate po oštrim krivinama i smanjenoj vidljivosti.

Kurir.rs/Sandžak danas/Preneo: D. P.

Bonus video:

Kurir televizija Šleper sleteo sa autoputa kod Aleksinca