Beograđanin Saša Momčilović (36) brutalno je ubijen 12. avgusta na organizovanoj žurci u jednoj vili kod Marbelje u Španiji. Ubijeni Momčilović, kome se sudilo u odsustvu zbog šverca kokaina, posedovao je sprski i važeći hrvatski pasoš na svoje ime, otkriva Kurir.

Beograđanin, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je švercovala kokain, podsetimo, ubijen je 12. avgusta oko 8.55 sati. U vili kod Marbelje u Španiji je, navodno, bila organizovana žurka tokom koje se dogodila pucnjava. Vlasnik kuće u kojoj se zločin dogodio za španske medije je ispričao da je čuo pucanj, ali da ne zna šta se dogodilo, kao i da je potom video kako ubica beži u tamnom automobilu. Njegova smrt, kako smo pisali, ne dovodi se u vezu sa kriminalnim obračunom.

11.jpg
Kurir/Privatna Arhiva 
hrvatski pasoš srbina ubijenog u marbeljifoto: Kurir/Privatna arhiva

- Saša Momčilović, koji je rođen u Beogradu i državljanin je Srbije, imao je i važeći hrvatski pasoš na svoje ime. Podsetimo, u trenutku kada je ubijen, policija je kod njega pronašla falsifikovana belgijska dokumenta. Inače, prema optužnici kriminalna grupa čiji je član, kako se sumnja, sarađivala je sa balkanskim kartelom čiji je vođa Zoran Jakšić koji je u zatvoru u Peruu i koji im je omogućio direktan kontakt sa proizvođačima kokaina u Ekvadoru - navodi Kurirov dobro obavešten izvor.

Kako smo ranije izveštavali, istraga ubistva Beograđanina u luksuznoj vili u blizini Marbelje vodi se u dva pravca. Prema jednoj verziji, tokom žurke u vili izbila je svađa između dve grupe mladića zbog devojke, i jedan stranac je izvukao pištolj i pogodio Momčilovića u leđa - podseća sagovornik i dodaje:

- Drugi pravac istrage usmeren je na to da je došlo do svađe između Momčilovićevog prijatelja i jednog momka iz Budve, zbog navodnog duga koji nije napravio Momčilović, i da je tada jedan od učesnika rasprave zapucao.

m.jpg
Printscreen, Privatna Arhiva 
saša momčilović i vila u kojoj je ubijen foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Pucnjavu u vili prijavile su komšije, a po dolasku zatekli su muškarca kako leži u lokvi krvi. Dve osobe su tom prilikom lakše povređene i njima su lekari pružili pomoć.

- Ubijeni je kod sebe imao falsifikovana belgijska dokumenta. Međutim, brzo je utvrđeno da je reč o srpskom državljaninu čije je ime bilo na poternici jer mu se pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu sudilo u odsustvu zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe bivšeg fudbalera Živka Bakića, koja se sumnjiči za šverc 324 kilograma kokaina - objašnjava izvor Kurira i dodaje da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa balkanskim kartelom.

"Kopačke o zid"

Saša Momčilović ranije je, kako smo pisali, trenirao fudbal i bio je veoma dobar u tome, ali je u jednom trenutku okačio "kopačke o zid" i krenuo lošim putem.

- Bio je poznat i po nadimku Breskvica. Trenirao je fudbal kao klinac, a onda je počeo da se druži sa "navijačima" i tada je postao problematičan, privođen je zbog tuča, nasilničkog ponašanja, napada na policiju. Takođe je 2014. bio meta napada kada je pucano na njega na Vračaru, ali je tada odbio saradnju sa policijom i nije hteo da ispriča šta se dogodilo - navodi naš sagovornik.