OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O NASILJU U BEOGRADSKOM AUTOBUSU: Tukao ženu pred putnicima, doneto rešenje o zadržavanju okrivljenog
Foto: Instagram/moj_beo_grad_

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O NASILJU U BEOGRADSKOM AUTOBUSU: Tukao ženu pred putnicima, doneto rešenje o zadržavanju okrivljenog

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom užasnog snimka nasilja nad ženom u gradskom prevozu u Beogradu.

Na tom snimku se vidi kako krupan muškarac tuče ženu u gradskom autobusu na liniji 18 u Beogradu.

Saopštenje tužilaštva prenosimo u celosti:

“Povodom video snimka nasilja u gradskom prevozu koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, a koji nije prijavljen državnim organima, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je dao nalog policijskim službenicima da, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je izvršeno delo za koje se goni po službenoj dužnosti, utvrde identitet učesnika događaja.

Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju učesnici događaja su emotivni partneri V.Đ. (34) i N.V. (41), koji su zajedno ušli u autobus broj 18, potom imali verbalnu raspravu, nakon čega je V.Đ. rukom najpre nekoliko puta udarao u zaštitno staklo ispred sedišta na kojem je sedela N.V., pa joj je zadao udarac u lice i pretio joj.

Nasilju i remećenju javnog reda i mira su prisustvovali putnici u autobusu, a oštećena je odmah izašla iz autobusa na stajalištu na Novom Beogradu. Po nalogu javnog tužioca policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog V.Đ. (državljanina Srbije i Austrije) zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344. Krivičnog zakonika.”, piše u saopštenju.

Snimak uznemirio javnost, putnici u autobusu ne reaguju na nasilje

Na uznemirujućem snimku se vidi kako žena sedi na sedištu i svađa se sa muškarcem.

- Neću više da te vidim, jel ti jasno, bre! Tu klošariju više neću! - vikala je žena obraćajući se nasilniku, a onda je on ustao sa svog sedišta i pesnicom iz sve snage besno nekoliko puta udara u staklo pored žene.

Potom nastavljaju da se svađaju, mušakrac se vraća na svoje mesto, počinje da mlati rukama ka ženi i da nešto repuje, te da govori: "Ja sam iz Švajcarske" i da psuje, a u sledećem trenutku opet ustaje, prilazi ženi, unosi joj se u lice i udara joj šamar. Udarac je bio toliko jak da se ženi zatresla cela glava. Posle udarca, nepoznati nasilnik nastavlja da se unosi ženi u lice i preteći upire prstom u nju. On je sve vreme nešto vikao, ali nije se baš najbolje razumelo šta, više puta je uzvikmuo: "Jel ti jasno!?". Žena je posle salve uvreda i pretnji počela da tapše i viče mu: "Bravo".

Ono što je takođe, po svemu sudeći, zabeležio jedan od putnika iz beogradskog autobusa koji je uživo gledao scenu nasilja, jeste i to da je žena takođe vređala muškarca, mahala rukama ka njemu nešto mu objašnjavajući, te mu se verbalno suprotstavljala. Ipak, evidentno je da je mušakarac sa snimka fizički neuporedivo jači od nje. Takođe, sudeći pi snimku akteri nemilog događaja se poznaju od ranije.

Ono što dodatno uznemiruje jeste to što je u u autobusu bilo i drugih putnika. Svi su mirno sedeli na svojim mestima i niko nije prišao da pomogne ženi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track