KURIR OTKRIVA! Ubijeni Srbin u Marbelji dva puta izbegao velika hapšenja, preko Skaja pisao: "OVO SAM VIDEO SAMO NA FILMU!"
Foto: Printscreen/antena3, KURIR/Privatna Arhiva

KOKAIN

KURIR OTKRIVA! Ubijeni Srbin u Marbelji dva puta izbegao velika hapšenja, preko Skaja pisao: "OVO SAM VIDEO SAMO NA FILMU!"

Crna Hronika -

Saša Momčilović (36) sumnjičio se da je bio član kriminalne grupe Živka Bakića koja je švercovala kokaina iz Ekvadora u Evropu, lično bio na preuzimanju droge

Saša Momčilović (36), koji je ubijen 12. avgusta u luksuznoj vili u blizini Marbelje dva puta za dve godine izbegao hapšenja zbog šverca kokaina!

Kako je Kurir pisao, Beograđanin koji je ubijen tokom žurke jednim hicem koji mu je ispaljen u leđa, bio je na poternici Interpola koju je za njim raspisala Srbija zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe bivšeg fudbalera Živka Bakića koja je optužena za šverc droge.

Prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal ubijeni Momčilović je na Skaju koristio nadimke Komša i Čarli Bronson, najverovatnije po najpoznatijem britanskom osuđeniku.

ubijeni saša momčilović u marbelji
ubijeni saša momčilović u marbeljifoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, kada je kriminalna grupa sa kojom je na optužnici uhapšena u septembru prošle godine, Momčilović je jedini izbegao hapšenje i od tada mu se gubi svaki trag. Prethodno, u januaru 2021, prema navodima optužnice, hapšenje je izbegao u Solunu kada je grupi zaplenjeno 324 kilogama kokaina koji je stigao iz Južne Amerike u tovaru banana. Jednom pripadniku tada su u stanu u koji su prebacili kokain stavljene lisice, dok je drugi uspeo da iskoči kroz prozor sa drugog sprata.

Inače, prema optužnici Momčilovića je angažovao jedan od organizatora grupe Aleksandar Matić i njegova uloga je bila da prati tovar, bude prisutan prilikom istovara i obezbedi novac koji je trebalo da bude isplaćen misterioznoj Mili, koja je bila zadužena da kokain bez kontrole bude istovaren sa broda. Na dan hapšenja, kako se navodi u presretnutoj Skaj komunikaciji, Momčilović je pisao Matiću.

fotografija važećeg hrvatskog pasošasaše momčilovića
fotografija važećeg hrvatskog pasošasaše momčilovićafoto: Kurir/Privatna arhiva

Momčilović: Ko ih namestio? Menjao sam ja non stop garderobu, svaki put sam ličio na drugog čoveka kad sam se viđao sa Milom. Pakujem se i krećem.

Istog popodneva vođi grupe javlja da je uspeo da napusti teritoriju Grčke i da je u Srbiji.

- Iz optužnice proizilazi da je ova kriminalna grupa imala svoje ljude i u Švedskoj, Nemačkoj, ali i Španiji u kojoj je Momčilović ubijen. Prema prikupljenim dokazima sa Skaja, Momčilović je pre nego što je ušao u posao oko kokaina za Matića, najverovatnije u Nemačkoj, pravio takozvane bašte, odnosno iznajmljivao stanove i kuće u kojima je sadio, gajio, sušio i pakovao marihuanu. U međusobnoj komunikaciji putem Skaja, Matić je davao instrukcije Momčiloviću kako da uzgaja drogu, a Momčilović mu je potom slao brojne fotografije "bašta" - otkriva izvor Kurira.

vila u kojoj je ubijen saša momčilović kod marbelje
vila u kojoj je ubijen saša momčilović kod marbeljefoto: Privatna Arhiva, Printscreen

Prema njegovim rečima iz iste prepiske preko aplikacije za koju su verovali da je tajna, nekoliko meseci pre zaplene u Solunu Matić je obećao Momčiloviću da će da ga uvede u posao s kokainom, zbog čega on nije skrivao oduševljenje. U septembru mu je Matić poslao slike kokaina.

Momčilović: Kao na filmu.

Matić: Taman mi treba bilder neki da može iz benča.

Momčilović: Taj sam! U je.. te, to sam video samo na filmu i seriji.

Matić: Ima vremena, dolazi naše vreme, kuhinja direkt.

Momčilović: Čim posadim ovo, dolazim.

ubijeni saša momčilović u marbelji
ubijeni saša momčilović u marbeljifoto: Privatna Arhiva

Inače, u akcijama španske policije, upravo i u regiji Kosta del Sol u kojoj je Momčilović ubijen uhapšeno je više grupa srpkih državljana tokom prethodnih godina i to najčešće zbog gajenja marihune na isti način na koji je pokojni to radio u Nemačkoj. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da njegovo ubistvo nije povezano sa drogom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track