DETALJI LIKVIDACIJE SENADA RAMOVIĆA BECANA: Evo gde su ga zatekli - Odbio da se preda, pa ZAPUCAO!
Foto: Facebook

DETALJI LIKVIDACIJE SENADA RAMOVIĆA BECANA: Evo gde su ga zatekli - Odbio da se preda, pa ZAPUCAO!

Crna Hronika -

U akciji srpskih snaga bezbednosti večeras je u naselju Hotkovo kod Novog Pazara likvidiran vehabija Senad Ramović Becan.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Ramović je iz tog sela i tu je imao vikendicu, ali je bio u tuđoj kući. Prilikom hapšenja odbio je da se preda i zapucao, zbog čega su snage bezbednosti morale da ga likvidiraju.

Podsećamo, Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića. Sumnjalo se da je nakon terorističkog napada u Beogradu pobegao na Kosovo i Metohiju, gde ima saradnike iz vehabijskog pokreta.

On je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara.

Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Podsećamo da je Ramoviću osim za krivična dela terorizma i nedozvoljenog držanja oružja bio optužen da je nameravao da ubije tada glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.Senad Ramović Becan je presudom Specijalnog suda u Beogradu 2009. godine osuđen na 13 godina zatvora.Najveći deo robije proveo je u strogoj izolaciji, u posebnom delu Zabele.

Bonus video:

00:25

Prvi snimci sa mesta gde je likvidiran vehabija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track