B. A. (48), S. S. (42), M. A. (44) uhapšeni su pre dva dana na Paliluli zbog sumnje da su specijalnim alatima pokušali da obiju stan oštećenom M. Z. kako bi mu ukrali veću količinu novca.

- U koordinisanoj akciji Pravog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i RS, MUP, DP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminala i PU u Požarevcu dana 16.08.2024. godine, u prepodnevnim časovima u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, lišeni su slobode B.A. (1976), S.S. (1982), M.A.(1980) i sprečeni u pokušaju da specijalnim alatima izvrše obijanje stana oštećenog M.Z. i iz njega oduzmu veću količinu gotovog novca. Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađen alat za obijanje stanova, kao i vatreno oružje i municija. Dežurni javni tužilac je dana 18.08.2024. godine saslušao osumnjičene na okolnost krivičnog dela Teška krađa iz čl. 204 st. 1. tač. 1 u vezi čl. 30 i čl. 33 Krivičnog zakonika, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora prema svim osumnjičenima iz zakonskih razloga propisanih čl. 211 st.1 tač. 2 i tač. 3 Zakonika o krivičnom postupku, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na saučesnike, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo koje im je stavljeno na teret - navodi se u saopštenju nadležnog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U odnosu na pronađeno oružje i municiju RS, MUP, DP, UKP, Služba za suzbijanje kriminala, Odeljenje za suzbijanje opšteg kriminala, nakon izvršenja svih provera i utvrđivanja vrste i funkcionalne ispravnosti oružja podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.