Treće osnovno javno tužilaštvo oglasilo se saopštenjem nakon što je iz ekspoziture Poštanske štedionice na Bežanijskoj kosi nestalo više od 30 miliona dinara.

Zbog sumnje da je pomogla u krađi ove ogromne sume novca određeno je zadržavanje od 30 dana J. J. (41).

- Povodom krađe više od 30 miliona dinara iz banke i zadržavanja okrivljene J.J. (rođena 1983. godine) zbog osnovane sumnje da je u svojstvu pomagača izvršila krivično delo Teška krađa iz člana 204. Krivičnog zakonika u vezi člana 35. Krivičnog zakonika, o čemu je jasnost već obaveštena, okrivljena je saslušana od strane javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage. Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljena boravkom na slobodi uticati na svedoke i na saučesnika, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj određen pritvor u trajanju do 30 dana - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Podsećamo, pljačka je izvršena 16. avgusta u noćnim satima, a operativci kriminalističke policije su nakon pregled snimaka sigurnosnih kamera u ekspozituri i kamera u blizini banke identifikovali J.J. koja je sa najmanje još jednim muškarcem izvršila pljačku.