Novi Pazar se našao u centru pažnje nakon dramatičnog sukoba koji se dogodio u selu Hotkovo, gde je u subotu kasno uveče u okršaju sa policijom ubijen vehabija Senad Ramović Becan.

Podsećamo, Ramović je odbio da se preda organima bezbednosti, pucao na pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), nakon čega je ubijen. Nakon incidenta, policija je blokirala sve prilaze selu, ali danas su, prema rečima našeg novinara Emira Ličine, ulice mirne, bez prisustva policije.

Emir Ličina se uključio iz Novog Pazara i pružio dodatne informacije o događaju koji je potresao ovaj grad.

- Ono što je važno naglasiti je da se selo Hotkovo nalazi u neposrednoj blizini Novog Pazara, samo dva kilometra od centra grada. Kada se u noći između subote i nedelje dogodio ovaj incident, mi smo kao i sve ostale TV ekipe krenuli ka tom mestu, ali sve je bilo na najvećem nivou bezbednosti - izjavio je Ličina, dodajući da je pristup selu bio izuzetno otežan zbog nekoliko sigurnosnih prstenova koje je postavila policija.

364606.00-16-29-23.still001.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Vest o ubistvu Senada Ramovića šokirala je građane Novog Pazara, koji nisu bili svesni da se on nalazi u njihovom gradu.

- Građani Novog Pazara nisu znali da je Senad Ramović u ovom gradu, s obzirom na to da je nakon incidenta ispred Izraelske ambasade bio u bekstvu. On se oglašavao putem društvenih mreža, ali se nije znalo da je u Novom Pazaru. Pokušali smo da razgovaramo sa građanima Novog Pazara, ali oni su izbegavali da govore javno o ovome - dodao je Ličina.

Kurir televizija NOVINAR KURIR TELEVIZIJE NA MESTU UBISTVA VEHABIJE U NOVOM PAZARU: Građani izbegavali da govore javno!

Iako su prvobitno bile prisutne jake policijske snage, danas je situacija u Novom Pazaru mirna.

- Ponavljam, trenutno je ovde situacija mirna i nema pojačanog prisustva policije na ulicama - zaključio je Ličina, ističući da će mediji nastaviti da prate razvoj situacije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Video plus U okršaju sa policijom ubijen vođa Vehabija Senad Ramović Becan