Slobodan S. (35), koji je, kako se sumnja, pod dejstvom kokaina izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je 13. avgusta na Karaburmi u Beogradu nastradao Aleksandar M. (28), a potom pobegao s lica mesta je beogradski zubar.

Za Kurir se oglasio poznati beogradski stomatolog Vladimir Čakan, kod kojeg je do pre tri godine radio Slobodan S.

- Ovo je velika tragedija, velika tragedija za porodicu mladića koji je izgubio život. Velika tragedija je i za porodicu ovog lekara, koji ima porodicu. Mi se sa njim nismo čuli otkako je prestao da radi kod nas, od 3. januara 2021. godine - rekao je za Kurir dr Čakan, kojem nije jasno šta se desilo u životu kolege da tako skrene s puta i zavije u crno dve porodice.

34.jpg
Kurir, Drustvene Mreže 
foto: Kurir, Drustvene Mreže

- On je došao u Beograd bukvalno trbuhom za kruhom iz Jagodine. Dok je radio kod nas bio je vredan, sjajan stomatolog. Specijalizirao je u to vreme i parodontologiju. Dok je radio kod nas, bio je vrlo dobar doktor. Nikada nismo imali problem sa njim, bio je vredan, ovako nešto nismo mogli da očekujemo da može da uradi. Duša nas sve boli za obe porodice - priča poznati stomatolog.

vladimir-cakan.jpg
Printscreen 
Dr Vladimir Čakanfoto: Printscreen

- S nama se lepo rastao. Hteo je da krene da radi samostalno. Otvorio je jednu malu ordinaciju na Vračaru, jedno 40 kvadrata. Pozajmio je novac, ali izgleda da je ta kamata bila prevelika, pa je počeo da radi i u jednoj drugoj ordinaciji. Nismo se čuli i ne znam kad je i kako skrenuo sa puta jer otkako je otišao od nas nismo se čuli ni videli - rekao je za kraj dr Čakan.

Stomatologu 30 dana pritvora

Slobodanu S. (35) je sudija Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je 13. avgusta kod Bogoslovije, pod dejstvom kokaina, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je nastradao Aleksandar M., a potom pobegao sa lica mesta.

Slobodan S. negirao je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivicu i izneo svoju odbranu. Pritvor mu je određen zbog uznemirenja javnosti kao i da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo.

Podsetimo, do nesreće je došlo kada je nastradali Aleksandar M. izašao iz autobusa i počeo da prelazi Ulicu Dragoslava Srejovića na obeleženom pešačkom prelazu.

- Došao je do pola zebre, a onda je naišao "smart" i udario ga. Od siline udarca pešak je odleteo u travu pored puta, a vozač "smarta" je bez zaustavljanja nastavio da vozi. Posle nekoliko sati predao se policiji - podseća naš izvor.