Obdukcija tela dvojice Zaječaraca, oca M.K.(94) i sina M.K.(49), koja je policija 15. avgusta pronašla u poluraspadnutom stanju u njihovoj kući u Đerdapskoj ulici, danas je završena.

- Obdukcija je završena, ali nije pokazala zbog čega su njih dvojica preminula jer apsolutno nikakvih povreda nema na telima. Uzeli smo na analizu deo njihovih tkiva kao i krv koje bi trebale da pokažu uzrok smrti. Pretpostavljamo da je uzrok smrti oca gotovo sigurno prirodna smrt. On je bio veoma bolestan i star, iz bolnice je izašao nepunu nedelju dana pre pronalaska tela. Na telu njegovog sina nema nagoveštaja šta je izazvalo smrtni ishod - saznajemo nezvanično od nadležnih.

S obzirom na to da je otac iz bolnice izašao 9. avgusta, smrt obojice sedogodila nakon toga.

Da podsetimo, njihova tela su pronađena nakon što su komšije policiji prijavile nesnosan smrad koji se širio iz kuće. Zbog užasnog mirisa, ni forezničari nisu mogli da obave svoj posao, već se čekalo cele noći da se kuća izluftira. U kući nije otkriveno ništa neobično, nema nasilnog ulaska, oružja, premetačine...

Kako komšije pričaju, sin je bio dugogodišnji zavisnik od narkotika. Ukoliko su narkotici uzrok njegove smrti, to će pokazati analize koje bi trebalo biti gotove za desetak dana.