Na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca danas se dogodila stravična saobraćajna nesreća nakon sudara voza i automobila marke "audi". U jezivom udesu poginuli su dečak (12), devojčica (14), vozač "audija" M. L, dok je otac dece M. D. (38) teško povređen. Meštani ovog dela Lazarevca objasnili su za Kurir kako je navodno, došlo do ove teške saobraćajne nesreće.

Nesreća se dogodila danas oko 12.45 sati. Voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje - Beograd, udario je u automobil u kom su bili otac i dvoje dece, kao i još jedna odrasla osoba koja je bila za volanom "audija". Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu.

- Čuli smo jake sirene i odmah smo znali da se nešto loše dogodilo. Posle smo saznali da je na pružnom prelazu koji se nalazi u Železničkoj ulici došlo do nesreće. Na tom prelazu nema sigurnosnih rampi, već svetlosna i zvučna signalizacija - navodi meštanka i dodaje:

- Sumnja se da taj automobil nije video i čuo signalizaciju. Kažu da je valjda bio na polovini šina kada se začula sirena voza. Vozač, navodno, nije mogao da izbegne voz koji je u tom trenutku išao velikom brzinom.

Kako dalje navode meštani, na ovom pružnom prelazu i ranije su se događale nesreće.

- Nije ovo prva nesreća da se dogodi ovde. Pomalo smo svi krivi, neki od nas neće da sačekaju da voz prođe pa da bezbedno pređemo, uvek nam se negde žuri, a sa druge strane smatramo da bi ovde trebalo da se stavi rampa jer nije bezbedno samo zvukom upozoravati druge učesnike u saobraćaju - navode žitelji Petke koji žale za izgubljenim životima, ali navode da još uvek ne znaju da li su u pitanju njihovi meštani.

Železnica Srbije oglasila se saopštenjem povodom nesreće u kojoj su naveli da izražavaju žaljenje zbog tragedije.

hitna-pomoc.jpg
RINA 
ilustracijafoto: RINA

- Na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naleteo na automobil, koji je prelazio preko pruge. Tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač "audija", kao i dve maloletne osobe - navodi se u saopštenjuu.

- Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu.

- Infrastruktura železnica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi -

zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

Kurir Sudar voza i kamiona između stanica Jagodine i Paraćin