Otac jedne od žrtava kaže za Kurir da je ponižem odlukom Osnovnog suda u Kuršumliji da osumnjičenom izrekne samo hitne mere, ali ne i da ga zadrži do 30 dana što je bio i pedlog tužilaštva

Moj deda (86) je napastvovao moju ćerku (12), a svoju praunuku, i njene dve drugarice! Namamio ih je u kuću pričom da želi da im pokaže mačke, pa im skidao majice i dodirivao ih po telu. Slučaj sam odmah prijavio policiji, ali je psihopata posle saslušanja pušten na slobodu, zbog čega smo svi jako uznemireni i šokirani!

Ovim rečima za Kurir počinje priču jedan otac iz Blaca (ime i prezime poznatno redakciji), koji tvrdi da je doživeo najveće poniženje, stid, šok i ljutnju. On objašnjava da je osumnjičeni 8. avgusta neprimereno dodirivao ćerku (9) njegovog prijatelja, a kasnije je saznao gorku istinu - ranije je dodoirivao i njegovu ćerku, kao i još najmanje jednu devojčicu (9) iz komšiluka.

Klupko se odmotalo

Kako nam priča ovaj zabrinuti otac, klupko je počelo da se odmotava kada je sa svojom porodicom i prijateljima u avgustu došao u Blace u svoju kuću, u kjoj inače on ne živi, ali tu boravi njegov deda.

1303-shutter.jpg
Shutterstock 
ilustracijafoto: Shutterstock

- Moj deda je napastvovao devojčice u kući koja je u mom vlasništvu, a on stanuje tu na osnovu prava na doživotno plodouživanje. Tog 8. avgusta došao sam sa decom u Blace i pozvao prijatelja kako bi se družili. U jednom trenutku njegova ćerka je dotrčala do nas i ispričala da je deda dodirivao. Rekao joj je: "Dođi, ovde ima maca", a kada je ušla u kuću počeo je da je skida - kaže uznemireni čovek:

- Nisam znao kako da reagujem. Bio sam u neverici da je tako nešto uopšte moguće. Deda je celog života odavao utisak gospodina, a ispao je perfidni psihopata.

Naš sagovornik je zatim sa prijateljem pokušao da se sabere i odlučili su da ga posmatraju.

- Decu smo pustili da se igraju kako ih ne bismo uzrujavali, dok mi smislimo šta ćemo da radimo. Deda je odjednom prišao devojčici i rekao joj: "Nemoj ovo da kažeš tati polomiću ti sve kosti". Prijatelj je sa ćerkom otišao, a ja sam se suočio sa njim. Negirao je sve - kaže on:

- Tada sam saznao još jednu bolnu istinu. Ćerka mi je priznala da je pradeda više puta spopadao i nju. "Htela sam da ti kažem tek kad deda umre, ali je već otkriven, pa ću da ti kažem sad" - tim rečima mi je otkrila šta joj je radio.

U potresnom razgovoru, naš sagovornik je otkrio da je sutradan, 9. avgusta, prijavio svog dedu policiji.

- Pozvali su ga na razgovor, a onda sam doživeo da ga sud i pored predloga tužilaštva pusti na slobodu. Nije bio u zatvoru za gadosti koje je radio devojčicama. Vratio se kući, ali iako ja tu ne živim, već povremeno dolazim, nisam mu dozvolio da boravi unutra, već spava u pomoćnom objektu u dvorištu - rekao je on i dodao da je 16. avgusta osumnjičeni saslušan u tužilaštvu gde se branio ćutanjem.

Pedofil je na slobodi

Kako saznajemo, osumnjičeni se tereti za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licima, međutim kuršumlijski Osnovni sud je umesto pritvora, osumnjičenom izrekao meru zabrane prilaska žrtvama.

- Mi smo ovom odlukom poniženi. Jako mi je teško da pričam, ali smatram da treba da se zna. Prinuđeni smo na ovaj korak, kako bismo makar na neki način upozorili ostale potencijalne žrtve. Pedofil je na slobodi, a njegove maloletne žrtve strepe da li će ga sresti i pasti mu opet u šake.

Bonus video:

Kurir TV ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?