Nakon stravične nesreće na pružnom prelazu u selu Petka kod Lazarevca, kada je došlo do sudara voza i automobila, zatečene su potresne scene.

Na mestu tragedije, satima su bili prisutni i sin i bivša supruga poginulog taksiste Milana Lazarevića.

Zatekli smo ih zagrljene ispred smrskanog vozila, dok su ih prijatelji sve vreme tešili.

Petar Aleksić POTRESNA SCENA NA MESTU TRAGEDIJE KOD LAZAREVCA Sin i bivša supruga poginulog taksiste zagrljeni ispred smrskanog vozila (FOTO)

- Voz je vukao auto nekoliko stotina metara. Kad smo došli zatekli smo užas. Mrtav otac mu je ležao na nekoliko metara od njega, ovo je šok za dečka, ima samo 19 godina, dobrovoljno se prijavio za vojsku, da služi državi, a vidi kako mu sudbina vraća - ispričao je za Kurir jedan od meštana.

Prema rečima meštana sela Petka i očevidaca, scene na licu mesta su jezive.

Nesreća se, podsetimo, dogodila danas oko 12.45 sati.

Voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd, udario je u automobil u kom su bili otac i dvoje dece, kao i još jedna odrasla osoba koja je bila za volanom "audija".

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu, a uviđaj je još uvek u toku.

Oglasili se iz Železnica Srbije o tragediji

"Vozač drumskog vozila ignorisao je svetlosnu signalizaciju na putnom prelazu. Tom prilikom tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač „audija“, kao i dve maloletne osobe", piše u saopštenju Železnica Srbije.

"Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu", saopšteno je iz Železnica.

"Infrastruktura železnica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

Kurir Snimak stravične nesreće na pruzi kod Lazarevca kada je voz udario u automobil