Podgorički Viši sud usvojio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i u istrazi protiv kriminalne grupe Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, privremeno oduzeo blindirani “mercedes” G klase, jer postoji osnovana sumnja da je taj automobil stečen kriminalnom delatnošću.

Kako navode Vijesti, odluku o tome doneo je sudija za istragu Goran Šćepanović, koji je postupao u predmetu protiv okrivljenog Kotoranina i drugih, a koje terete zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

U sudskom spisu pojašnjeno je da je Ščepanović rešenje da privremeno oduzme luksuzni četvorotočkaš doneo 1. avgusta, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva koji mu je podneti 10. jula.

untitled1.jpg
detective-info.com.ua 
radoje zvicerfoto: detective-info.com.ua

- Određuje se privremeno oduzimanje pokretne imovine (zaplene) iz čl. 19 st. 2 Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću, a koja se odnosi na - specijalno putničko vozilo marke ‘Mercedes G 500’, proizvedeno 2014. godine, registarskih oznaka PG-KD624, broj šasije WDB4632421X219407, jer postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom delatnošću - piše u odluci koju prenose Vijetsi.

Sudija je naložio da se to rešenje dostavi nadležnom organu za upravljanje državnom imovinom, odnosno Upravi za imovinu, koja je dužna da se stara o izvršenju rešenja. Vlasniku privremeno oduzetog "mercedesa" ostavljen je rok za žalbu, ali u tom slučaju mora dostaviti dokaze o poreklu.

- Privremena mera obezbeđenja i privremeno oduzimanje pokretne imovine mogu trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću. Privremena mera i privremeno oduzimanje pokretne imovine ukinuće se po službenoj dužnosti ako u roku od dvije godine od dana donošenja rešenja o određivanju privremene mere obezbeđenja i privremenog oduzimanja pokretne imovine optužnica ne stupi na pravnu snagu. Žalba ne zadržava izvršenje rešenja - piše u pravnoj pouci.

Brojne optužnice

Protiv vođe kavačkog klana, Radoja Zvicera i njegove kriminalne grupe crnogorski istražni organi vode više postupaka i to zbog nekoliko ubistava i šverca na tone kokaina, pranja novca...

Bonus video:

Instagram Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića