Taksista Milan Lazarević, rodom iz sela Brajkovac kod Lazarevca, stradao je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu u selu Petka, kada se nije zaustavio uprkos treptućoj svetlosnoj i putnoj saobraćajnoj signalizaciji, u momentu kada je nailazio voz.

Tom prilikom, taksista je vozio jednu porodicu iz okoline Lazarevca ka njihovom porodičnom domu, te su u momentu tragedije u automobilu bili otac Milan D. sa sinom (12) i ćerkom (14), a deca su nažalost stradala na licu mesta, dok je otac kolima Hitne pomoći nakon nesreće prevezen u bolnicu s lakšim povredama.

whatsapp-image-20240820-at-12.09.09-pm-2.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Kako smo ranije pisali, otac je u momentu tragedije bio u svesnom stanju, pokušavao je da dozove decu, a prema rečima očevidaca tragedije, sina je izvukao iz kola pokušavajući da mu pomogne, ali deci nije bilo spasa.

whatsapp-image-20240820-at-12.38.14-pm.jpg
Kurir 
taksista milan Lazarevićfoto: Kurir

Za volanom "audija" sedeo je taksista koji je nastradao takođe u kobnim sekundama nesreće, a njegova sahrana održaće se, kako Kurir saznaje, u četvrtak, kada će se porodica i prijateljji oprostiti od njega.

Kurir Snimak stravične nesreće na pruzi kod Lazarevca kada je voz udario u automobil

- Sve je bilo spremno i organizovano za slavlje kojem se i Milan radovao, sin mu se dobrovoljno prijavio za vojsku, Milan je umeo često da se pohvali time. Sada mu spremamo sahranu, ispratićemo ga na večni počinak u četvrtak - kaže izvor za Kurir.

Inače, kako je dodao naš izvor, uveliko su u toku pripreme za sahranu, Milanovi prijatelji pomažu sve što je do njih, s obzirom da su članovi porodice utučeni i još nesvesni šta se zapravo dogodilo.

- Odmah juče smo otkazali muziku koja je bila spremna za ispraćaj Milanovog sina 1. septembra, zakazali smo sahranu, a nakon toga su Milanovom bratu rekli samo kratko "Izvini što ti kažem ovako, ali nemoj da donosiš ni odelo ni cipele" - dodao je naš izvor, s obzirom na to da od nesrećnog taksiste nije ostalo apsolutno ništa.

Kurir/T.S., Kurir OVO JE TAKSISTA KOJI JE POGINUO U NESREĆI U PETKI: Milanovom bratu kazali JEZIVU rečenicu - "Od njega nije ostalo apsolutno ništa"

Inače, u mestu Petka kod Lazarevca gde se juče dogodila tragedija, sve je utihnulo, a meštani su i dalje u šoku posle svega što se desilo. Nažalost, meštani kažu da ovo nije jedina tragedija koja je pogodila njihovo selo. Naime, godinama unazad ovaj pružni prelaz beležio je teške smrti kako starijih meštana, tako i mladih ljudi.

- Pre skoro 10 godina, na ovom mestu stradao je mladi fudbaler ovog kraja, njegov punto vukao je voz ko zna kolikol metara. Pre dva meseca je umalo došlo do tragedije, otac I sin su doživeli udes, na sreću oni su preživeli, voz nije išao brzo i samo ih je samo zbacio u rupu - kaže za Kurir jedan meštanin sela Petka.

Takođe, kako su nam ispričali ljudi koji su starosedeoci ovog mesta, dve godine ima od trenutka kada je još jedan mladi život ugašen na ovom prelazu.

screenshot-11.jpg
Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

- Mladi dečko je isto poginuo na ovom pružnom prelazu, sad više čak I ne mogu da se setim koliko se sve tragedija izdešavalo pored nas, počev od one pre više od 25 godina kada je čovek sa traktorom stradao - dodao je naš sagovornik.

Podsetimo, do nesreće je došlo oko 12.40 u selu Petka kod Lazarevca, na pružnom prelazu, koji je inače obeležen svetlosnom i putnom saobraćajnom signalizacijom. Međutim, nakon što je objavljen snimak sa ovog mesta, vidi se da vozač "audija" nije stao na znak stop, već je preko šina nastavio bez kočenja. U tom momentu naišao je voz i svom silinom udario automobil, nakon čega ga je gurao nekoliko stotina metara sve dok se nije zaustavio. Uviđaj na licu mesta trajao je satima, dok je u selu Petka sve vrvelo od policije, ekipa Hitne pomoći, kao i vatrogasaca.