Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd uhapšen je okrivljeni muškarac (36) zbog krivičnog dela "Teška dela protiv opšte sigurnosti" i krivičnog dela "Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi" Krivičnog zakonika.

Delo je izvršio dana 11. avgusta, oko 12:10 časova iza ponoći kod benzinske stanice “NIS” u blizini Sava centra, kada je automobilom kojim je upravljao uleteo u masu ljudi koji su učestvovali u javnom protestu.

Nakon uletanja u masu, jednom od učesnika protesta konstatovane su teške telesne povrede u vidu preloma desne potkolenice, dok su lake telesne povrede zadobili muškarac i žena.

Tom prilikom je povredio tri učesnika protesta.

Okrivljeni je saslušan na okolnosti predmetnog događaja kada je delimično priznao izvršenje krivičnih dela, nakon čega je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

Bonus video:

Kurir Stravičan snimak auto pokosio ženu