Efikasnom akcijom srpskih službi sa kolegama iz Nemačke, Austrije i Švajcarske za borbu protiv međunarodnog terorizma, za manje od 48 sati identifikovana je i locirana osoba koja je uputila ozbiljne terorističke pretnje da će podmetnuti eksplozivne naprave u zgradama srpskih ambasada u Beču i Berlinu i konzulata u Minhenu.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević u izjavi za Kurir, potvrdio je da su pretnje stigle u nedelju uveče, 18. avgusta na adresu srpskog diplomatskog predstavništva u Beču.

- Pretnje su upućene u nedelju uveče i naša ambasada u Beču je odmah obavestila nadležne u Austriji koje su odmah podigle mere bezbednosti naših predstavništava uputivši specijalne jedinice. Zahvaljujući saradnji srpskih službi i antiterorističkih jedinica Nemačke, Austrije i Švajcarske, slučaj je brzo rešen - rekao je ambasador Blagojević.

Ministar Dačić otkrio o kome je reč

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, u vezi sa pretećim porukama koje su, putem mejla, dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj, i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, da je MUP Srbije dobilo zvaničnu informaciju da je reč o licu Denisu Krasnićiju iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije.

“U vezi sa pretećim porukama koje su, putem mejla, dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj, i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Ministarstvo unutrašnjih poslova je dobilo zvaničnu informaciju od Nemačke i Švajcarske da je reč o licu Denisu Krasnićiju (26), iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije.

Lice se trenutno nalazi na Kosovu i Metohiji, i izdat je nalog da se po povratku u Švajcarsku odmah javi u policiju,” izjavio je ministar Dačić.

Bonus video:

Kurir televizija "PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1" Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI