"Ne može se rečima opisati ovo, samo razmišljam što nije stao, da mi bar deca ostanu živa...", reči su prabake stradale dece iz Lukavice kod Lazarevca. Svi iz porodicu su, kako kaže, na lekovima zbog nesreće koja ih je zavila u crno.

Tuga u selu Lukavica traje danima i još dugo će, s obzirom na to da su svi bili bliski i vezani i uvek tu jedni za druge. Stradale mališane. dečaka (12) i devojčicu (14) pamtiće po osmehu i pravoj dečijoj radosti, kako je za Kurir rekla jedna meštanka.

lazarevac-nesreca-1.jpg
Kurir.rs/Facebook 
foto: Kurir.rs/Facebook

Inače, dan nakon nesreće, prabaku dečaka i devojčice zatekli smo neutešnu u zagrljaju svojih komšinica i bliskih prijateljica. Kroz suze je pričala o tragediji koju je doživela.

- Moje dece nema više, umesto oni mene da sahrane, ja spremam njihovu sahranu, ne mogu da dođem sebi, kao da ih još uvek čujem da se igraju po dvorištu - kaže prabaka.

Za baku i deku kažu da su u još težem stanju, pogotovo što je baka već dugo bolesna, a ova vest ju je, prema rečima naše sagovornice, dokrajčila.

screenshot-11.jpg
Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

Otac utučen, krvav došao kući

Milan D. (38) svoje mezimce izgubio je na svoje oči. Nakon što je voz naleteo na automobil marke "audi" kojim je upravljao taksista Milan Lazarević, otac dece je pokušavao na sve načine da ih dozove i da im pomogne. Nažalost, oboje su, kao i vozač, život izgubili na licu mesta.

- Gledao je kako mu deca ginu, a njemu ništa, samo je bio ugruvan. Nikad neću zaboraviti kako je došao kući sav krvav, samo je ponavljao da nema ni njemu života posle ovoga, ali skupio je snage da ode po tela dece, kad sam ga pitala gde će, jedva je izgovorio "da vidim moju decu" - rekla je neutešna prabaka.

whatsapp-image-20240819-at-4.40.12-pm-1.jpg
Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

Stravični prizori

Očevici nesreće opisali su za Kurir jezive prizore koje su zatekli tik posle velikog praska. Automobil kojim je upravljao lokalni taksista koji je godinama radio na crno i vozio upravo ovu porodicu, nije se zaustavio na svetlosnu i putnu saobraćajnu signalizaciju, kada je u tom trenutku naišao voz i svom silinom udario u putničko vozilo.

Očevici kažu da ga je gurao nekoliko stotina metara, sve dok se nije zaustavio upravo iza njihovog doma. Posle silne buke, čuo se samo plač i jauk neutešnog roditelja.

- Od straha nismo smeli odmah da priđemo, otac je izvlačio sina iz automobila i pokušavao da mu pomogne, oni prizori se ne zaboravljaju, bilo je jezivo - rekla je ranije meštanka sela Petka kod Lazarevca gde je došlo do sudara u kom su učestvovali putnički automobil i voz koji saobraćaj na liniji Prijepolje - Beograd.

Bonus video:

Kurir Snimci sa mesta nesreće kod Lazarevca