"RUDNIČKA JE TUGA PREGOLEMA" Ovo je rudar (44) koji je poginuo u jami kod Medveđe, prijatelji se opraštaju od Nebojše (FOTO)
Nebojša Marković, Foto: Drustvene Mreže

TRAGEDIJA

"RUDNIČKA JE TUGA PREGOLEMA" Ovo je rudar (44) koji je poginuo u jami kod Medveđe, prijatelji se opraštaju od Nebojše (FOTO)

Crna Hronika -

Nebojša Marković (44) iz Lebana poginuo je u rudniku Lece kod Medveđe, pola sata nakon ponoći, a do nesreće je, kako saznajemo, došlo u jami rudnika, kada se na njega dok je radio kao bušač obrušila zemlja.

Smrt rudara potresla je sve njegove kolege, ali i čitav kraj, a jedan njegov prijatelj iz Lebana kaže da ga je poznavao od malena, kao i da je u šoku zbog tragedije.

Poginuli rudar
Poginuli rudarfoto: Društvene mreže

- Nebojša mi je jedan od dobrih drugova, ja ne radim u rudniku, ali mi se poznajemo od malih nogu. Dobri smo prijatelji, prosto ne mogu da poverujem da ga nema - rekao je Nebojšim prijatelj.

Inače, Nebojša je iza sebe ostavio porodicu, a supruga mu nije najboljeg zdravlja, pa ju je ova vest o pogibiji supruga dodatno uznemirila.

Nesrećni čovek radio je u rudniku, odnosno na bušotini za miniranje u jami, a kako je istakao njegov bliski prijatelj, pravi uzrok nesreće za sada zna samo onaj ko je bio sa Nebojšom u smeni. Inspektori i policija sprovode detaljnu istragu nakon nesreće, nakon čega će se znati više o tome kako je čovek stradao.

Ilustracija
Ilustracijafoto: RINA

- Nebojša je bio divan prijatelj, otac i suprug. Oduvek je bio privržen porodici, svi su vezani jedne za druge, ova nesreća ih je sve mnogo potresla. Bio je jako druželjubiv, imao puno drugara, uvek je okupljao ljude oko sebe - dodao je naš sagovornik.

Prijatelji se od Nebojše uveliko opraštaju na društvenim mrežama, a u jednom od objava stoji potresna poruka upućena poginulom Nebojši.

- Nije ti bilo vreme da odeš tako prerano, sada je suvišno reći bilo šta, ostaćeš zauvek i drug i prijatelj - naveo je Nebojšin prijatelj u objavi.

Nebojša Marković je bio aktivan i na društvenim mrežama, gde je često objavljivao porodične fotografije, ali i fotografije sa svojim kolegama. U opisuj jedne je napisao: "Rudnička je tuga pregolema".

Bonus video:

00:07

Sahrana rudara Nenada Trivunca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track