PLAŠILI SU SE NJIHOVE REAKCIJE, IMAJU PRAVA DA GA KRIVE IZGUBILI SU DECU Porodica taksiste uputila potresne reči porodici mališana
Foto: Petar Aleksić

velika tragedija!

PLAŠILI SU SE NJIHOVE REAKCIJE, IMAJU PRAVA DA GA KRIVE IZGUBILI SU DECU Porodica taksiste uputila potresne reči porodici mališana

Crna Hronika -

Porodica stradalog Milana Lazarevića (69) iz sela Brajkovac kod Lazarevca, neutešni su posle velikog gubitka, međutim, kako kažu, saosećaju sa porodicom mališana koji su život izgubili vozeći se sa ovim taksistom.

Oni su, kako saznajemo, odmah nakon tragedije, stupili u kontakt sa porodicom dečaka i devojčice, kako bi im izjavili saučešće i istakli da su u ovom bolu obe ove porodice zajedno.

Lazarevac, nesreća, Saobraćajna Nesreća, udes, voz
foto: Petar Aleksić

- Naš Brka taksista, kako smo ga svi zvali, proživeo je veliki deo života, ostvario je ono što je želeo i lepo je živeo, iza njega je ostalo petoro dece, iako je najmlađeg sina kasno dobio i nije dočekao da ga isprati u vojsku što smo imali u planu zajednički da proslavimo. Ali znamo kako je kad izgubiš nekog voljenog, a tek kada se radi o deci, to je tuga, oni su tek zakoračili u život - priča za Kurir potresena prijateljica porodice Lazarević.

Pored želje da budu uz porodicu stradalih mališana i pored svog gubitka, u strahu su danima kakav će odgovor dobiti od njih, s obzirom na to da je nesreću izazvala nepažnja taksiste, koji se, podsetimo, nije zaustavio na pružnom prelazu uprkos svetlosnoj i putnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Milan D. sa decom
Milan D. sa decomfoto: Facebook

- Plašili su se njihove reakcije, oni su izgubili decu i imaju puno pravo nekoga da krive, ali nadamo se da to neće stvoriti razdor, saosećamo svi sa njihovom boli i teško nam je što su doživeli da spremaju sahranu deci od 12 i 14 godina - dodala je naša sagovornica i kako kaže, porodica taksiste bi takođe volela da posete drugu porodicu kako bi odneli venac za stradale.

Podsećanja radi, do nesreće je došlo kada se taksista nije zaustavio na znak STOP, niti je reagovao na crveno svetlo koje je signaliziralo da se zaustavi.

Očevici nesreće opisali su za Kurir jezive prizore koje su zatekli tik posle velikog praska. Automobil kojim je upravljao lokalni taksista koji je godinama radio na crno i vozio upravo ovu porodicu, nije se zaustavio na svetlosnu i putnu saobraćajnu signalizaciju, kada je u tom trenutku naišao voz i svom silinom udario u putničko vozilo.

Lazarevac, nesreća, Saobraćajna Nesreća, udes, voz
foto: Petar Aleksić

Očevici kažu da ga je gurao nekoliko stotina metara, sve dok se nije zaustavio upravo iza njihovog doma. Posle silne buke, čuo se samo plač i jauk neutešnog roditelja.

Ukleti pružni prelaz

- Pre skoro 10 godina, na ovom mestu stradao je mladi fudbaler ovog kraja, njegov punto vukao je voz ko zna koliko metara. Pre dva meseca je umalo došlo do tragedije, otac i sin su doživeli udes, na sreću oni su preživeli, voz nije išao brzo i samo ih je samo zbacio u rupu - kaže za Kurir jedan meštanin sela Petka i dodaje:

- Mladi dečko je isto poginuo na ovom pružnom prelazu, sad više čak I ne mogu da se setim koliko se sve tragedija izdešavalo pored nas, počev od one pre više od 25 godina kada je čovek sa traktorom stradao - dodao je naš sagovornik.

Lazarevac
foto: Petar Aleksić

Ekipa Kurira stupila je u kontakt takođe i sa čovekom čiji je otac poginuo na ovom putu pre više od 25 godina. On se juče našao na ovom mestu kada je čuo da je nažalost ponovo došlo do slične tragedije.

- Moj otac je takođe poginuo na ovom mestu pre 26 godina, išao je traktorom, voz se tada nije video na 18 metara razdaljine. Ljudi gube živote kada voz ide iz ovog pravca ka Lazarevcu, baš zbog toga što je veliki problem od sunca da se išta vidi, preko je potrebno da se ugradi rampa, inače će se samo nastaviti da se ređaju tragedije jedna za drugom – rekao je Dragan Rakić za Kurir.

Bonus video:

04:26

ON JE KRIVAC SIGURNO, UBIO JE 3 ŽIVOTA! Šok svedočenje meštanina za Kurir NA MESTU NESREĆE U PETKI: Sve se vidi na snimku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track