DECU I TAKSISTU KOJI IH JE ODVEO U SMRT SAHRANJUJU DANAS Tuga u selima kod Lazarevca, ranije se čula dečja graja, a sad samo plač
Foto: Kurir

NEUTEŠNI!

DECU I TAKSISTU KOJI IH JE ODVEO U SMRT SAHRANJUJU DANAS Tuga u selima kod Lazarevca, ranije se čula dečja graja, a sad samo plač

Crna Hronika -

Brat (12) i sestra (14) biće ispraćeni danas na večni počinak u svom selu Lukavac, a istog dana će u selu Brajkovac biti pokopan i taksista Milan Lazarević (69)

Porodica poginulog taksiste Milana Lazarevića (69) iz sela Brajkovac kod Lazarevca, neutešna je posle njegovog odlaska, a kako kažu, još teže im je zbog smrti dečaka (12) i njegove sestre (14), koji su poginuli vozeći se sa Lazarevićem.

Lazareviću su, kako saznajemo od njihovih prijatelja, nakon tragedije stupili u kontakt sa porodicom dečaka i devojčice, kako bi im izjavili saučešće i stavili do znanja da saosećaju sa njima, te da su zajedno u ovom velikom bolu.

Lazarevac, nesreća, Saobraćajna Nesreća, udes, voz
foto: Petar Aleksić, Facebook

- Naš Brka taksista, kako smo ga svi zvali, proživeo je veliki deo života, ostvario je ono što je želeo i lepo je živeo. Iza njega je ostalo petoro dece, iako je najmlađeg sina kasno dobio i nije dočekao da ga isprati u vojsku, što smo imali u planu zajednički da proslavimo. Ali, znamo kako je kad izgubiš nekog voljenog, a tek kada se radi o deci, to je tuga, oni su tek zakoračili u život - priča za Kurir prijateljica porodice Lazarević.

Kako kaže naša sagovornica, oni su se plašili reakcije porodice nastradalih mališana, s obzirom na to da je do nesreće dovela greška taksiste koji je kobnog dana, 19. avgusta, povezao decu i njihovog oca Milana D. (28) u akva park na Ubu. Podsetimo, "audi" kojim je Lazarević upravljao izleteo je bez stajanja na purgu i voz ga je udario. Nesreću je preživeo samo otac mališana.

Milan Dimić, Lazarevac, voz, saobraćajna nesreća, deca
foto: Privatna arhiva

- Plašili smo se njihove reakcije, oni su izgubili decu i imaju puno pravo nekoga da krive, ali nadamo se da to neće stvoriti razdor među nama, saosećamo sa njihovom boli i teško nam je što su doživeli da spremaju sahranu deci od 12 i 14 godina. Mi smo uz njih u ovim teškim trenucima - dodala je naša sagovornica i, kako kaže, porodica taksiste ima u planu da poseti drugu porodicu, zapali sveću deci i odnese venac.

- Jedan član porodice Lazarević pozvao je telefon strica poginule dece. Izjavio je saučešće u ime cele porodice. Pored toga, želeli bi da i lično izjave saučešće, uplae sveću i donesu venac - kaže sagovornica.

Milan Lazarević, Petka, Lazarevac
foto: Kurir

Sahrane

Sahrane svih stradalih na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca održaće se danas u 13 časova. Dečak i devojčica biće sahranjeni u Lukavici, a grobno mesto taksiste biće u selu Brajkovac.

Dani nakon velike tragedije u okolini Lazarevca prolaze u tišini, iako se, kako kažu meštani, do skoro u svakom dvorištu redovno čula dečija graja. Sada telefoni non-stop zvone, a prijatelji pokojne dece su i dalje u šoku da njihovih školskih drugara više nema.

- To su bila deca za primer, divna i puna života, obožavali su da se skupljaju ovde u ulici i igraju. Radovali su se čak i početku školske godine, kako bi videli i ostale drugare koje preko leta ne viđaju, a sada telefoni non-stop zvone, osnovci zovu i u neverici pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema. Tuga, jednostavno velika tuga - kaže meštanka Lukavice.

Milan Dimić, Lazarevac, voz, saobraćajna nesreća, Lukavica
foto: Kurir, Privatna arhiva

Porodica neutešna: Bolje da sam ja umrla

Prabaku dečaka i devojčice kroz suze je rekla da je bolje da je ona umrla.

- Moje dece nema više, umesto oni mene da sahrane, ja spremam njihovu sahranu, ne mogu da dođem sebi, kao da ih još uvek čujem da se igraju po dvorištu - rekla je za Kurir tihim glasom prabaka mališana i dodala da strahunje za babu i dedu dece koji su u teškom stanju posle tragedije.

- Pred očima nam je samo slika kada je Milan ušao u kuću sav krvav i rekao da njegovih mezimaca više nema. O njemu ne smem ni da mislim, gledao je kako mu deca ginu, a njemu ništa, samo je bio ugruvan. Nikad neću zaboraviti kako je došao kući, samo je ponavljao da nema ni njemu života posle ovoga, ali skupio je snage da ode po tela dece, kad sam ga pitala gde će, jedva je izgovorio: "Da poslednji put vidim moju decu" - rekla je neutešna prabaka.

Bonus video:

00:55

Snimak stravične nesreće na pruzi kod Lazarevca kada je voz udario u automobil

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track