RADIŠA SE KRSTIO, UROŠ DRSKO KLIMAO GLAVOM! Detalji iz sudnice: Roditelji ubijenih plakali, odlučili da kažu sve o porodici Blažić
Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić

RADIŠA SE KRSTIO, UROŠ DRSKO KLIMAO GLAVOM! Detalji iz sudnice: Roditelji ubijenih plakali, odlučili da kažu sve o porodici Blažić

Crna Hronika -

Uroš i Radiša Blažić, otac i sin kojima se sudi u prostorijama Specijalnog suda u Brogradu slušali su danas izlaganja oštećenih mladića i devojaka, kao i roditelja žrtava.

Slušali su ih pognute glave, bez osmeha na licu bio je Uroš koji je, okrivljen da je ubio devetoro i ranio 13 ljudi u Duboni i Malom Orašju.

Roditelji su sve vreme jedni drugima pružali podršku i bodrili kako je ko izlazio za govornicu u sudnici, a dok su se pojedini obraćali okrivljenima ostali su pratili njihovu reakciju.

- Radišla Blažić sve vreme se držao za čelo, na neke izjave se krstio i odmahivao glavom, dok je Uroš Blažić na neka obraćanja roditelja drsko klimao glavom dok su mu govorili kako im je pobio decu - kaže izvir Kurira.

Roditelji su plakali dok su slušali svoje prijatelje dok su iznosili svoja izlaganja, aplaudirali im i pružali podršku jedni drugima.

- Povredilo ih je kako se juče na suđenju sve odvilo i što su Blažići imali hrabrosti da, kako tvrde, lažu pred sudom, a pričali su dugo. Oni su zato odlučili da svi kažu sve što imaju o Radiši i njegovom sinu koji im je pobio decu - kaže izvor.

Uroš Blažić je, da podsetimo, tvrdio da je imao problema sa meštanjima Dubone i Malog Orašja gde je počinio masakr 4. maja prošle godine, a Radiša da nema veze sa oružjem. Roditelji su danas u svojim svedočenjima to demantovali, tvrdeći da će dokazati da su okrivljeni lagali pred sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track