PRADEDA PEDOFIL NI POSLE ŽALBE TUŽILAŠTVA NE IDE U PRITVOR: Sud doneo odluku, porodice žrtava očajne!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

osnovni sud u krušumliji

PRADEDA PEDOFIL NI POSLE ŽALBE TUŽILAŠTVA NE IDE U PRITVOR: Sud doneo odluku, porodice žrtava očajne!

Crna Hronika -

Osnovni sud u Kuršumliji odbio je žalbu Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji za određivanje pritvora muškarcu (86) iz Blaca za koga postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licima,saznaje Kurir.

Da podsetimo, slučaj seksualnih napada je prijavljen početkom avgusta, a dospeo je u javnost zahvaljujući roditeljima žrtava, koje su bile preneražene kada je osumnjičeni za pedofiluju pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Jedna od žrtva, inače je njegova praunuka.

Kako je naveo otac žrtve, njegov deda je 8. avgusta namamio devojčicu (9), inače ćerku njegovog prijatelja rečima: "Dođi da ti pokažem macu". Kada je devojčica ušla u kuću deda je dodirivao i podigao joj majicu. Devojčica je te gadosti rekla ocu, a slučaj je sutradan prijavljen policiji. Kako nam je ranije ispričao naš sagovornik, tada je saznao da je istina još strašnija, pošto mu je ćerka (12) priznala da je pradeda ranije i nju dodoirivao, a u međuvremeno su sazn ali da se isto dešavalo i jednoj devojčici (9) iz komšiluka.

Osnovno javno tužilaštvo u Kuršumliji podnelo je, kako Kurir saznaje, žalbu na odluku nadležnog suda da se osumnjičeni ne zadarži u pritvoru. U rešenju sudije koja je odbila da osumnjičenom odredi pritvor, kako nam je objašnjeno u Osnovnom sudu u Kuršumliji, se navodi da je određena mera zabrane prilaska, sastanka i komuniciranja sa maloletnim oštećenima, a sudija da nije našla mesta za određivanje pritvora i da se ista svrha može ostvariti blažom merom, na osnovu člana 197 stava 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Niški advokat Vladimir Zdravković, koji zastupa porodicu jedne od žrtava, naveo je za Kurir da je došlo do nekoliko propusta u ovom slučaju.

- Nakon prijave policiji mog klijenta 9. avgusta, osumnjičeni je pozvan samo na informativni razgovor i pušten je bez ikakvog zadržavanja. To je prvi propust - kako može osoba koja se sumnjiči za krivično delo nedozvoljne polne radnje nad maloletnim licima da prođe bez zadržavanje do 48 sati - objašnjava advokat.

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja