ŠOK SNIMAK UDESA KOD NOVOG PAZARA Motorista se kao metak zakucao u auto, ima POVREĐENIH! Unutra bila deca: "Kao na trkačkoj stazi"
Foto: sandzakdanas.rs

ŠOK SNIMAK UDESA KOD NOVOG PAZARA Motorista se kao metak zakucao u auto, ima POVREĐENIH! Unutra bila deca: "Kao na trkačkoj stazi"

Crna Hronika -

U tunelu kod Mehovog krša danas je došlo do ozbiljne saobraćajne nesreće u kojoj su povređene četiri osobe. Motor, na kojem su se nalazili Novopazarci, vozač A.K. (23) i suvozač Ć. A. (17), sudario se s automobilom marke Pasat, u kojem su bili supružnici V.S. i D.S., zajedno sa svojim dvoje maloletne dece, od osam i pet godina. Nakon sudara, motor se zapalio, izazvavši gust dim i paniku među prisutnima.

Prema rečima svedoka, grupa od pet motora kretala se velikom brzinom iz pravca Novog Pazara prema Tutinu. Vozači motora, kako svedoci kažu, ponašali su se izuzetno nasilno na putu, agresivno pretičući ostala vozila i vozeći daleko iznad dozvoljene brzine.

Novi Pazar, saobraćajna nesreća
foto: sandzakdanas.rs

“Videli smo ih kako lete pored nas, jedan za drugim, kao da su na trkačkoj stazi. Bilo je samo pitanje trenutka kada će se nešto desiti,” rekao je jedan od očevidaca, koji je želeo ostati anoniman.

Nesreća se dogodila oko 19 časova, kada je vozač motora A.K. u pokušaju preticanja unutar tunela izgubio kontrolu i sudario se direktno s Pasatom, u kojem su se nalazili Stijanovići sa djecom. Od siline udara, motor se zapalio, a gust dim je dodatno otežavao akciju spašavanja.

Na lice mesta brzo su stigli vatrogasci, hitna pomoć i policija. Povređeni su odmah prebačeni u najbliže medicinske ustanove, dok su vatrogasci uspjeli lokalizovati požar i spriječiti širenje plamena na ostatak tunela.

00:08

Teška nesreća Novopazaraca kod Mehovog krša

“Delovalo je kao haos. Dim je bio svuda, ljudi su pokušavali da pomognu, ali nije bilo lako prići zbog vatre,” dodao je drugi svedok.

Zbog nesreće, deo puta je zatvoren, a saobraćaj je preusmeren na alternativne pravce. Među povređenima su vozač i suvozač motora, kao i supružnici V.S. i D.S.. Prema poslednjim informacijama, vozač motora je u kritičnom stanju i trenutno je na operaciji, dok je zdravstveno stanje ostalih povrijeđenih za sada nepoznato. Deca iz Pasata, srećom, nisu zadobila teže povrede.

Novi Pazar, saobraćajna nesreća
foto: sandzakdanas.rs

Ova deonica puta je poznata po čestim saobraćajnim nezgodama, a policija je više puta apelovala na vozače da budu oprezni, posebno u tunelu kod Mehovog krša.

“Ovo je još jedan tragičan podsjetnik koliko je važno poštovati saobraćajna pravila,” poručuju iz policije. Detalji o uzrocima nesreće biće poznati nakon završenog policijskog uviđaja.

Kurir.rs/sandžakdanas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track