"DONEĆEMO ODLUKU O PROGLAŠENJU DANA ŽALOSTI" Gradonačelnik Milan Đurić progovorio za Kurir o tragediji u NS: Izgubili smo 6 života
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"DONEĆEMO ODLUKU O PROGLAŠENJU DANA ŽALOSTI" Gradonačelnik Milan Đurić progovorio za Kurir o tragediji u NS: Izgubili smo 6 života

Crna Hronika -

U Novom Sadu, strašna tragedija odnela je živote cele porodice kada je u požaru stradalo šestoro ljudi, uključujući četvoro dece. Požar, koji je izbio u ranim jutarnjim satima, pretvorio je dom ove porodice u zgarište, a užasni prizori i vapaji unesrećenih zatekli su susede u šoku.

1 / 9 Foto: Kurir/T.M.

Deda, očajan i nemoćan, pokušao je da sruši zid kako bi spasao svoje unuke, ali je, nažalost, bilo prekasno. Najmlađe dete, imalo je samo dve godine.

Prema nezvaničnim informacijama požar je izazvao kvar na električnom biciklu, a scene užasa i tuge koje su usledile ostavile su dubok trag na čitavu zajednicu.

U svetlu ove tragedije, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić se oglasio za Kurir televiziju, gde je izrazio najdublje saučešće familije stradalih.

02:22

DONEĆEMO ODLUKU O PROGLAŠENJU DANA ŽALOSTI Gradonačelnik Milan Đurić progovorio za Kurir o tragediji u NS: Izgubili smo 6 života

- Ne bih mogao da kažem da je dobro jutro u Novom Sadu. Jutros oko 2 sata i 43 minuta izbio je požar naselje Salajka, ulica Đorđa Dere, gde je u požaru izgubilo život šestoro mladih ljudi, od kojih su četvoro deca. Iskoristit ću priliku da izrazim najdublje saučešće kako familije, prijateljima i svima onima koja je ova stvarno teška tragedija pogodila. Pripadnici Vatrogasne brigade Novi Sad bili su na terenu odmah kada su dobili dojavu požaru. Gasili su požar, ali nažalost nije bilo preživelih u vatrenoj stihiji koja je zahvatila objekat u kome je porodica živela. Zajedno sa pripadnicima MUP-a i dežurnim tužiocem izašli su na lice mesta. Tela se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu. Nadam se da će danas biti preliminarni izveštaj obdukcije, da znamo šta se dogodilo sa njima, ali čekamo takođe i da MUP završi sve svoje izveštaje i da dobimo konačni izveštaj, da znamo šta se konkretno i tačno dogodilo, odnosno šta je uzrok požara. Nakon toga mi kao grad moramo doneti svakako odluku o proglašenju dana žalosti - rekao je Đurić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:08

Požar na Bulevaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track