Olivera Mitrović, majka ubijenog Marka bila je jedna od svedoka koji su stali danas za govornicu i opisali sav užas o krvavoj noći 4. maja 2023. godine kada je okrivljeni Uroš Blažić (22) iz Dubone ubio devetoro a ranio 12 osoba.

Kako je ispričala, taj dan bio je kao i svaki drugi i ništa nije slutilo na nesreću koja ih je zadesila.

Njena porodica je išla kod starije ćerke da je obiđe pošto je dobila dete.

Olivera Mitrović: Taj dan je bio kao i svaki drugi, otišao je u školu i poljubio me je kao što je uvek i radio. Otišli smo kod ćerke, a kada smo se vratili on je bio kući, sa sestrom Jelenom je otišao kod straije ćerke da vidi bebu. Kada su se vratili otišao je kod spomenika kako bi proslavili što je postao ujak. Čula sam vrata uveče i mislila sam da su se vratili, a u jednom trenutku je moja ćerka Jelena sedela i plakala na stepenicama.

Vikala je da je Marko ubijen, da je neko pucao na njega, da joj se ne javlja i da moramo da odemo do gore da vidimo o čemu se radi.

Zvala sam ga na telefon, nije se javljao, suprug je otišao gore, ali nije poneo telefon. Ćerka i ja smo sedele, čekale, grlila sam je i nadale smo se da je sve uredu. Zvala sam brata, a kada mi se javio plakao je znala sam da nije živ. Plakao je. Rodbina i prijatelji su počeli da dolaze kod nas, sve se dešavalo u nekom bunili i to je taj 4. maj je prošao tako. Radovao se toj bebi, samo je o njoj pričao, nažalost upoznao je samo pola sata i bio je ujak samo četri dana. Toliko.