TATA, POBI NAS! DOLAZI, SPASI ME Majka ubijenog Petra ispričala je kako je saznala za zločin: Spasiše ga doktori, al mi umrije
Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

TATA, POBI NAS! DOLAZI, SPASI ME Majka ubijenog Petra ispričala je kako je saznala za zločin: Spasiše ga doktori, al mi umrije

Crna Hronika -

Potresnim glasom Biljana Mitrović, majka ubijenog Petra ispričala je kako je saznala za zločin koji je potresao Srbiju, kada je Uroš Blažić 4. maja 2023. godine, ubio devet, a ranio 12 osoba.

-Tog dana Petar je radio, a kasnije je trebalo da ide u Smederevo kako bi se video sa nekom drugaricom. Majka ne može da spava, čeka svoje dete, pa sam tako i aj gte večeri. Čekam ga u dnevnom boravku, suprug je otišao da spava, a u jednom trenutku je izleteo iz sobe.

Galami. Kaže: "Tata pobi nas čovek na Ravnom Gaju, dolazi brže!"

-Počela sam da vrištim, pomislim možda su se potukli, možda je nešto bilo. Moju vrisku su čuli i sinovi koji su bili na spratu kuće, silaze i uzimaju štake, lopate da ga brane. Peca je to tako strašno izgovorio, krenuli smo kolima gore. Stigli smo, deca su molila za pomoć, nisam stigla da uđem kod spomenika i moja deca su već iznosili Petra.

Sedište od unuke vadim kako bi ga stavili u kola. Nisam videla ni da je krvav, samo sam videla da nije dobro. Rekli su mi da ne idem tamo kod spomenika. Ponavljali su samo "Bole je mrtav, Bole je mrtav..." misleći na našeg Marka Mitrovića.

Nisam mogla da stojim tu, ušla sam tu među njih, nije bilo pomoći za tu decu. Slučajno sam nekog zakačila, a to dete mi je reklo "jao nemoj, boli boli." Ja sam išla i vrštala i dalje. 180 su vozili do grada kako bi došli i spasili ga, dobro je da nisu poginuli. Petar ih je molio da ne jure i da ga izbace iz auta jer on više ne može,a oni su govorili "pomoći ćemo stići ćemo, ne brini". Primili su ga na Urgentom u Smedrevu prvog i spašen je. Nije bilo mesta u beogradskom Urgentom centru, pa su ga poslali u Dragiše Mišovića. Reanimiran je i spašen, bio je dve nedelje u komi. Probudili su ga, pričala sam sa njim i očima. Pitao me je: "Mama ko je pucao?". Ja sam mu objasnila onako kako smo mi tada znali " dečko koji je vozio žuti motor kroz selo", a on me je pitao: "Zašto?".

I ja zato želim da pitam zašto je pucao u mog sina. Nema odgovora. Mislila sam da ću kad vidim te zle oči i dobijem odgovor. Imao je sedam, osam metaka u sebi, bio je jak. Svi su se čudili kako je preživeo. Urađena je jedna operacija, koja je bila besmislena i problem su pravile rane koje su bile sve dublje i dublje. Dobio je sepsu i nedelju dana nakon toga je preminuo. 23. juna 2023.godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track