"ZASLUŽUJU ISTINU, ŽIVE I DALJE U BOLU" Advokati ožalošćenih porodica nakon suđenja Blažiću: Završena jedna faza postupka
Foto: Petar Aleksić

"ZASLUŽUJU ISTINU, ŽIVE I DALJE U BOLU" Advokati ožalošćenih porodica nakon suđenja Blažiću: Završena jedna faza postupka

Crna Hronika -

Advokati ožalošćenih porodica obratili su se danas nakon suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, i njegovom ocu Radiši, koji se tereti da je ilegalno držao oružje kojim je zločin počinjen.

Advokat Siniša Mašović branilac ožalošćenih porodica rekao je da su današnjim suđenjem završena jedna faza postupka.

- Danas su završena svedočenja roditelja ubijenih mladića iz Malog Orašja, to poglavlje je završeno. Svedočenja su bila potresna pogotovo majki koje su izgubile decu - rekao je advokat i dodao da je predložio sudskom veću da se uzme izveštaj od Vojske Srbije vezano za Radišu Blažića koji je bio njihov oficir.

Specijalni sud, Suđenje Uroš Blažić, Uroš Blažić, Siniša Mašović
foto: Petar Aleksić

- Treba da se nabavi izveštaj u kome se navodi kako je iz kasarne nestala automatska puška, a koja je nađena kod njega.

Specijalni sud, Suđenje Uroš Blažić, Uroš Blažić, Advokat Stefan Stefanović, Stefan Stefanović
foto: Petar Aleksić

Advokat Stefan Stefanović koji zastupa pojedine oštećene porodice rekao je nakon suđenja, kao i njegov kolega da je ova faza postupka gotova.

- Na sledećem ročištu se očekuje da budu ispitani svedoci, nakon toga slede veštačenja. Porodice ožalošćenih i dalje žive u bolu, i dalje nisu dobili odgovor na pitanje zašto se ovo dogodilo, koji je razlog i motiv. Porodice su takođe, opet negodovale zbog toga što je Uroš Blažić priznao zločin, a nije pričao o njemu. Pravda će biti teško dostižna, ali ove porodice zaslužuju barem istinu.

Sve detalje i kako je teklo suđenje možete da pročitate OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track