Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas na levoj obali reke Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine, pronađeno još jedno muško beživotno telo iregularnog migranta.

whatsapp-image-20240822-at-2.27.58-pm.jpg
Kurir 
foto: Kurir

- U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je beživotno telo muškarca, iregularnog migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest i prema našim informacijama upravo toliko lica se vodilo kao nestalo. Pripadnici MUP, forenzičari, preduzeli su sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava. U ovom trenutku pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Šabac, Uprave granične policije i ronioci Žandarmerije su i dalje na terenu i vršiće dalje pretrage. Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrnate sa teritorije Republike Srbije ka teritoriji Republike Srpske - izjavio je ministar Dačić.

Kurir PRONAĐENO TELO I 11. ŽRTVE TRAGEDIJE NA DRINI! Ivica Dačić: Na teritoriji Bosne izvučeno je telo muškarca

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka na Drini se prevrnuo čamac sa više od 25 migranata koji su, kako se sumnja, pokušali ilegalno da iz Srbije pređu u Bosnu. Na obali je potom zatečeno 18 migranata, dok je juče iz Drine izvučeno 10 tela, među kojima i telo bebe.

Bonus video:

Kurir Tragedija na jezeru Beli kamen kod Bešenova, utopio se muškarac