NIKOLA NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJEN: Ubijeni policajac Krsmanović u rodnom selu Draginac kod Loznice dobio veliki mural!
Foto: Kurir

Večna slava

NIKOLA NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJEN: Ubijeni policajac Krsmanović u rodnom selu Draginac kod Loznice dobio veliki mural!

Crna Hronika -

Hrabri srpski policajac Nikola Krsmanović (34) iz okoline Loznice, kojeg je 18. jula u Lipničkom Šoru ubio Albanac Faton Hajrizi, dobio je u mural u svom rodnom selu Draginac kod Loznice. Na muralu je veliki Nikolin lik u uniformi, zastava Srbije i grb Žandarmerije čiji je svojevremeno on bio pripadnik.

Meštani Draginca kažu da Nikola, čija je pogibija duboko pogodila ceo loznički kraj i Srbiju, nije i nikad neće biti zaboravljen.

Nikola Krsmanović
foto: Kurir

Nikola Krsmanović je bio policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u je radio od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine je bio pripadnik Žandarmerije u Beogradu. Neoženjen je, bez dece, a iza njega su, osim porodice, ostali ožalošćeni brojni prijatelji, familija i kolege.

Nikola je sahranjen 20. jula na seoskom groblju u Dragincu, do večne kuće ispratili su ga porodica, prijatelji, veliki broja građana, pripadnici različitih sektora MUP-a, a sahrani je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Krsmanović je, da podsetimo ubijen na dužnostu, prilikom kontrole vozila u Lipničkom Šoru kada ga je ustrelio Faton Hajrizi. Ubica je tom prilikom ranio i Krsmanovićevog kolegu Vjekosalva Ilića, posle čega je pobegao. Usledila je velika policijska potraga i 36 sati nakon zločina Hajrizija su na obronica Gučeva eliminisali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Zbog Nikoline pogibije u Loznici je bio Dan žalosti, a o njemu su svi govorili biranim rečima kao o ''vanvremenskom čoveku'' kakav se retko rađa.

Nikola Krsmanović
Nikola Krsmanovićfoto: Kurir

Sada u Dragincu postoji mural koji će zauvek podsećati na ovog hrabrog policajca koji je dao život za svoju zemlju.

(Kurir/T. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track