MISTERIJE! 5 meseci bez Danke Ilić, a 3 pitanja i dalje nemaju odgovor: Nema tela devojčice, DNK traga, ni priznanja osumnjičenih
Foto: Printscreen/Facebook, Nemanja Nikolić

MISTERIJE! 5 meseci bez Danke Ilić, a 3 pitanja i dalje nemaju odgovor: Nema tela devojčice, DNK traga, ni priznanja osumnjičenih

Crna Hronika -

Tužilaštvo ima rok do 4. oktobra da podigne otpužnicu protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50)

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje kod Bora pre tačno pet meseci i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je istragom utvrdila da je ona ubijena i za to ubistvo osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici JKP "Vodovod" u Boru. Međutim, iako je istraga završena, ni pet meseci posle nestanka male Danke tri pitanja nisu dobila odgovor!

Dragijević i Janković
Dragijević i Jankovićfoto: Nemanja Nikolić

Gde je telo?

Policija od 26. marta, kad je Danka nestala, traga za njom, a od hapšenja osumnjičenih i za njenim telom.

- Potraga je bila bez uspeha, iako su pripadnici policije i službi spasavanja uložili nadljudske napore. Pretraženo je svako mesto na koje su prvo ukazivali osumnjičeni, zatim i brat Dejana Dragijevića, Dalibor, koji je preminuo u pritvorskoj jedinici dan nakon što je uhapšen. Nebrojeno mnogo lokacija je pretraženo, neka od njih i više puta, ali od Dankinog tela nema ni traga - kaže izvor Kurira.

Brojke

x 5 meseci prošlo je od nestanka Danke Ilić

x 25 svedoka saslušano je u istrazi

x 40 dana tužilaštvo još ima da podigne optužnicu

Naš sagovornik dodaje da su osumnjičeni Dragijević i Janković u policiji najpre priznali da su ubili devojčicu.

- Rekli su prvo da su njeno telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, a zatim da su ga dva dana kasnije premestili s tog mesta. Nakon toga, Dalibor Dragijević je dao oko 20 različitih lokacija koje je policija pretražila, uključujući i njihove domove i dvorišta, ali potraga nije dala rezultate. Zbog toga telo, kao dokaz, ne može da posluži za optužnicu koja bi trebalo da bude podignuta do početka oktobra.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: MUP Srbije

DNK tragovi

Osim misterije nestanka tela, pojavila se još jedna i to nakon analize DNK i GPS veštačenja koja je pokazala da ima DNK tragova u službenom automobilu koji su Janković i Dragijević vozili, ali nijedan od njih ne pripada Danki!

- Prema podacima kojima raspolaže istraga, Janković i Dragijević su u policiji ispričali da su devojčicu udarili službenim vozilom "fijat panda" i da su je potom ubacili u zadnji deo automobila. S tim u vezi rađena su DNK veštačenja kako bi se videlo čiji su tragonu u automobilu, ali i na njemju. Međutim, analize su pokazale da ima tragova samo osumnjičenih, ali ne i Dankinih. DNK tragovi izolovani su i sa njihove garderobe i oruđa iz njihovih domova, ali ni tamo nije bilo Dankinog DNK - podseća sagovornik Kurira.

Hronologija

x 26. mart - Danka Ilić je poslednji put viđena u Banjskom Polju

x 4. april - uhapšeni Dejan Dragijević i Srđan Janković zbog sumnje da su ubili devojčicu i sakrili njeno telo

x 6. april - uhapšeni Radoslav i Dalibor Dragijević, otac i brat osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su pomagali osumnjičenima

x 7. april - Dalibor Dragijević iznenada umire u pritvorskoj jedinici

x 16. april - saslušana Svetlana Dragijević, majka osumnjičenog Dejana

x 17. april - saslušani Ivana i Miloš Ilić, Dankini roditelji. Saslušanje obavljeno pred osumnjičenima

x 15. maj - preminula Svetlana Dragijević. Na sahranu dovedeni muž Radoslav i sin Dejan

x 29. maj - Radoslav Dragijević pušten da se brani sa slobode

Povukli priznanja

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić menjali su svoje iskaze tokom istrage, što je dodatno otežalo ceo proces. Obojica su u policiji najpre priznala zločin, ali se već na prvom saslušanju u tužilaštvu Janković branio ćutanjem, a samo je Dragijević priznao zločin. Međutim, kako je istraga odmicala, prvo je Janković tražio da ga tužilac opet sasluša, a potom je to tražio i Dragijević.

- Na drugom saslušanju obojica su ispričala iste priče! Negirali su zločin i tvrdili da Danku nikada nisu ni videli. Nisu sporili da su 26. marta službeno bili u Banjskom Polju i da su prolazili pored kuće Dankine majke Ivane, ali su tvrdili da Danku nisu udarili kolima, niti su je uopšte videli - podseća izvor Kurira.

Dankin otac

Miloš Ilić, otac male Danke, rekao je ranije za Kurir da je potresen celom situacijom, s obzirom na to da su obojica osumnjičenih prvobitno priznali delo u policiji, a potom negirali sve.

- Ne znam šta bih rekao, u šoku sam zbog svega, čuo sam i ne mogu da verujem. Dragijević je sve priznao na početku, a sad, kad je prošlo toliko vremena, odjednom sve negira. Imam samo da kažem da laže, kao i onaj drugi, Janković. Trebalo bi da bude sramota sve te advokate koji ih očigledno savetuju šta da pričaju - rekao je Miloš Ilić za Kurir i dodao da ni njemu, ni supruzi Ivani, uopšte nije lako svih ovih meseci.

Tri misterije

x Nema tela Danke Ilić

x Nigde nije nađen njen DNK

x Nema priznanja osumnjičenih

Bonus video:

05:10

U SLUČAJU MALE DANKE ORGANI GONJENJA SE PLAŠE JEDNE STVARI Advokat ukazala na pojavu koji šteti istrazi: Šta i da je nađen DNK?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track