TRAŽILI 300 EVRA MITA IZ JEDNOG BIZARNOG RAZLOGA: Uhapšeni opštinski službenici u Svilajncu, "pao" i čovek koji im je predao pare
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

TRAŽILI 300 EVRA MITA IZ JEDNOG BIZARNOG RAZLOGA: Uhapšeni opštinski službenici u Svilajncu, "pao" i čovek koji im je predao pare

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. R. (1970) i A. R. (1972), obojica iz Svilajnca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u saizvršilaštvu, kao i B. G. (1982) iz Svilajnca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su, tokom februara ove godine, G. R. i A. R., kao zaposleni u opštinskoj upravi u Svilajncu, uz prethodni dogovor i planiranje, od osumnjičenog B. G. zahtevali 300 evra kako bi sproveli upravni postupak i izvršili promenu njegovog prezimena.

B.G. je, kako se sumnja, novac predao G. R. i A. R., koji su nakon sprovedenog upravnog postupka doneli rešenje o promeni njegovog prezimena.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

00:37

Hapšenje u Bujanovcu zbog primanja mita

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track