DECA GINU ZBOG TIKTOKA! ZA 2 MESECA U SRBIJI STRADALA 2 DEČAKA Identične smrti dogodile se u Barajevu i Bečeju, pre toga u Sjenici
Foto: Damir Dervišagić, Screenshot, Drustvene Mreže

škripa guma i vriska

DECA GINU ZBOG TIKTOKA! ZA 2 MESECA U SRBIJI STRADALA 2 DEČAKA Identične smrti dogodile se u Barajevu i Bečeju, pre toga u Sjenici

Crna Hronika -

Petnaestogodišnji dečak B.T. iz Bečeja poginuo je u noći između ponedeljka i utorka kada ga je ukradenim automobilom marke "golf" usmrtio dve godine mlađi drug, dok ga je poginuli dečak snimao za Tiktok.

Koliko su društvene mreže uzele maha među omladinom, govori i činjenica da se pre tačno mesec dana dogodila slična tragedija u Ulici Sime Markovića u Barajevu, kada je stradao maloletni Nikola B. (17) iz Beograda kada je pao sa krova "pežoa", a sve to snimljeno je takođe i objavljeno na društvenim mrežama.

Nastradali B.T.
Nastradali B.T.foto: Drustvene Mreže

Naime, nastradali mladić i njegov drugar star 19 godina bili su na krovu autmobila marke "pežo" kojim je upravljao tinejdžer (17) bez vozačke dozvole. Nakon nekih 50 metara vožnje, vozač je naglo zakočio i mladić je pao s krova direktno na glavu i ubrzo preminuo, dok je njegov prijatelj prošao bez povreda.

Snimanje suludih video snimaka za društvene mreže deci uporno skraćuju živote, a nakon poslednjeg slučaja, očigledno je da pomaka nema i da maloletnici i dalje nastavljaju da rizikuju živote, a neretko i izgube u toj trci sa popularnošću.

Za razliku od tragedije u Bečeju, kada su nam meštani u čudu ispričali da ništa nisu čuli te večeri kada je dečak poginuo, u Barajevu je kobne noći odzvanjala škripa guma, jurnjavu i vrisku omladine.

- U početku nismo mislili da se desilo išta ozbiljno, iz razloga što se svake subote omladina okuplja tu i pravi žurke. Ali kada smo čuli pozive u pomoć. izašli smo da vidimo o čemu se radi, tada smo ugledali tinejdžera koji leži nasred ulice ispred kola. Bila mu je razbijena glava, a pretpostavljam da su hteli da naprave neku šalu i da snime to, nažalost završilo se tragično - ispričala je tada meštanka Barajeva za Kurir.

Nikola Vukšić, Umrlica
foto: Printscreen

- Izletela sam u pidžami i papučama. Vidim deca beže na sve strane. Neke devojčice plaču, ma kao da sam u filmu ne znam šta se dešava. Idem kroz masu i pitam ih, a onda čujem: "Sedeo je na krovu dok su se vozili!" Pomislim, ma kakav krov i vožnja. Približim se okupljenoj gužvi, razdvojim decu i vidim... Užas - rekla je potresnim glasom komšinica i jedva izustila:

- Dečko leži nasred ulice, ispred kola, a glava mu rasuta po putu. Krvi na sve strane kao da je bio pokolj. To rečima ne može da se opiše, te scene, taj dečko što je vozio kola sedi pored njega...

Još jedan slučaj

U Sjenici je u novembru prošle godine poginuo Emir R., dok je njegov drug K.B. teško povređen, a sve zbog još jednog snimka za društvene mreže.

Poginuli Emir
Poginuli Emir foto: Facebook, TikTok

Nastradali dečko izašao je tada iz automobila u želji da zabeleži veliku brzinu kojom se kretao kolima njegov drug i sve to da potom objave na Tiktoku. K. B. je, da podsetimo, izgubio kontrolu nad vozilom pri velikoj brzini i nažalost udario Emira koji je stajao uz ivicu puta sa telefonom u rukama.

Snimanje brze vožnje očigledno predstavlja neku vrstu stila mladim momcima, međutim, niko od njih i ne sluti da se sve može pretvoriti u tešku katastrofu u sekundama.

Podsećanja radi, u Bečeju su prizori bili jednako stravični, s tim da maloletnike niko od meštana nije zatekao u momentu kada se sve izdešavalo, ali posle njih ostali su jezivi tragovi. Žena ispred čije kuće je došlo do tragedije, ispričala je za Kurir da je jutro posle udesa zatekla ogromnu fleku od krvi, ali ni na kraj pameti joj nije bilo da se nešto ovako dogodilo.

Bonus video:

01:57

KOMŠIJE ČULE POZIV U POMOĆ, PA VIDELI MALOLETNIKA KAKO NEPOMIČAN LEŽI! Detalji nesreće u Barajevu: Ova odluka je bila uzrok smrti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja