O slučaju je obavešten i Centar za socijalni rad

Maloletnog B. T. (15) iz Bečeja ukradenim automobilom "golf", kako se sumnja, pregazio je dugar (13) dok ga je on snimao kako vozi! Tragedija se dogodila u noći između ponedeljka i utorka, sat vremena iza ponoći, u Pionirskoj ulici u Bečeju.

- Pretpostavlja se da su dečaci kobne večeri videli parkiran automobil i primetili da je otključan. Iz nestašluka, najverovatnije, odlučili su da pokrenu auto, da se provozaju i snime za Tiktok. Tako je mlađi dečak seo za volan, dok je stariji stajao kraj puta s telefonom u rukama i snimao vožnju - kaže izvor Kurira i dodaje da je trinaestogodišnjak, kako se sumnja, zbog neprilagođene brzine izgubio kontorlu nad "golfom" i pregazio drugara.

untitled1.jpg
Drustvene Mreže 
foto: Drustvene Mreže

Krivično neodgovoran

- Oborio je B. T. na asfalt, koji je od zadobijenih povreda preminuo na mestu. Potom se, najverovatnije, uplašio, nije znao šta da radi, pa je pobegao - objašnjava izvor.

Kako dalje kaže, pošto je pronađeno telo dečaka, policija je pokrenula istragu i ubrzo je otkriveno šta mu se dogodilo.

- Maloletnik koji je pobegao s mesta nesreće brzo je pronađen. Pregledani su i snimci sa sigurnosnih kamera, kao i snimci iz dečakovog telefona. S obzirom na to da dečak koji je skrivio nesreću nema 14 godina, on je krivično neodgovoran, te protiv njega neće moći da se pokrene krivični postupak. O slučaju je obavešten i Centar za socijalni rad - kaže naš izvor.

Žiteljka Pionirske ulice kaže za Kurir da se nesreća dogodila pred njenom kućom, ali da nije čula nikakvu buku, viku ili bilo šta što bi joj ukazalo da joj se pred kapijom odvija horor.

- Ne znam kako nisam ništa čula, verovatno su njih dvojica bili sami kad se sve to desilo... Tek ujutru kad sam izašla ispred kapije imala sam šta da vidim - ogromnu fleku od krvi. Prvo mi je palo na pamet da je neko kolima udario psa, jer ima mnogo lutalica u našem kraju. Međutim, posle sam čula da je dečak nastradao, a to mi nije bilo ni na kraj pameti - kaže potresena žena.

m.jpg
Drustvene Mreže 
foto: Drustvene Mreže

Kako je potom ispričala, čula je da se pretpostavlja da je mlađi dečak izgubio kontrolu nad autom, što je njegovog druga koštalo života dok je sve to snimao za Tiktok.

- Te društvene mreže uzele su maha, ne znam šta se ovo više događa. Ja inače ne pozjame tu decu, verovatno nisu iz naše ulice - zaključila je. Inače, ulica u kojoj se dogodila tragedija je najprometnija u Bečeju i nalazi se na samom ulazu u ovo mesto.

Majka slomljena

Od poginulog maloletnika juče su se opraštali prijatelji i rođaci, a njegova majka je na svom profilu na društvenim mrežama u znak žalosti postavila crnu fotografiju ispod koje su joj ljudi izjavljivali saučešće.

- Joj Bože, zašto? Ovo je tuga do neba, ovo nije smelo da se dogodi. Neka ti Bog da snage da izdržiš, sada se bojim za tebe - pisali su prijatelji majci.

Drustvene Mreže DEČAK KOJI JE USMRTIO DRUGARA U BEČEJU NEĆE ODGOVARATI?! Ukradenim golfom udario vršnjaka i pobegao: "Nije znao šta da radi"

Šokantne objave: Fantomke, alkohol i kriminal

Nastradali dečak bio je vrlo aktivan na društvenim mrežama, a na svojim profilima delio je slike i snimke na kojima se vidi kako pije alkohol, puši cigarete, krije lice ispod fantomke, vozi kola i veliča kriminal. Po njegovim slikama se zaključuje da je veličao život "opasnih momaka". Takođe, svaku njegovu objavu prati muzika u kojoj se govori o mafiji, narkoticima, alkoholu, brzoj vožnji i raskalašnom životu.

- Sudeći po tome i snimak koji je bio koban za B. T. trebalo je da bude neka vrsta šale u cilju skupljanja lajkova i popularnosti na društvenim mrežama. Nažalost, sve se završilo tragično - kaže izvor Kurira.

Hronologija: Snimanje za Tiktok oduzima živote

x jul 2024 - N. B. (17) poginuo je u Barajevu kada je pao s krova "pežoa", kojim je upravljao maloletnik, a na kom se vozio kako bi ga prijatelji snimili za društvene mreže

x novembar 2023 - u Sjenici je poginuo Emir R., a K.B. je teško povređen. Naime Emir R. je stajao pored puta i snimao brzu vožnju K. B., ali je on izgubio kontrolu i udario Emira

Bonus video:

Kurir televizija KOMŠIJE ČULE POZIV U POMOĆ, PA VIDELI MALOLETNIKA KAKO NEPOMIČAN LEŽI! Detalji nesreće u Barajevu: Ova odluka je bila uzrok smrti