POKUŠALA DA PROŠVERCUJE PRSTENJE VREDNO 7.000 EVRA: Putnica iz Dubrovnika zaustavljena na aerodromu u Beogradu (FOTO)
Foto: Carina Srbije

POKUŠALA DA PROŠVERCUJE PRSTENJE VREDNO 7.000 EVRA: Putnica iz Dubrovnika zaustavljena na aerodromu u Beogradu (FOTO)

Crna Hronika -

Putnici koji, pod izgovorom nepoznavanja propisa, na ulazu u zemlju ne prijave vrednu robu koju su u inostranstvu kupili, a potom i ostvarili pravo na povraćaj PDV - rizikuju da im ona bude privremeno ili trajno oduzeta.

Upravo takav slučaj otkriven je 28. avgusta 2024. godine na aerodromu Nikola Tesla, kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave, zaustavljena putnica koja je doputovala letom iz Dubrovnika.

1 / 4 Foto: Carina Srbije

Ona se po preuzimanju prtljaga uputila ka aerodromskom izlazu, bez namere da prijavi dva zlatna prstena ''Damiani'', koje je nekoliko dana ranije u instranstvu kupila za oko 7.000 evra o čemu svedoči i račun pronađen u njenom prtljagu.

Kako je vlasnica nakit stavila na ruku i nije ga prijavila prilikom ulaska u Republiku Srbiju, iako je bila u obavezi da to učini, protiv nje je pokrenut postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja dragocenosti biti privremeno zadržane.

Bonus video:

01:01

MEDOJEVIĆ OZBILJNO OPTUŽUJE: Milov klan pokušao da prošvercuje 26 TONA KOKAINA U SAD! Svi još pamtimo čuvenu zaplenu u Filadelfiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja