Braća od tetke B. Đ. (44) i D. M. (52) iz okoline Lazarevca nastradala su danas dok su čistili bunar dubok 10 metara na porodičnom imanju, kažu za Kurir meštani sela koji su otkrili kako je došlo do nezapamćene tragedije.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u 13.35 sati u selu kod Lazarevca kada su muškarca ušli da očiste bunar.

- B. Đ. i D. M. su braća od tetke, tačnije njihove majke su rođene sestre. Ovo je velika tragedija kako za njihove porodice, tako i za celo mesto. Ostali smo bez ijedne reči, nekako kao da smo zanemeli - kaže jedna meštanka koja je uplakana jedva uspela da nam objasni kako je došlo do tragedije:

- Bunar u kom su nastradali je u vlasništvu B. Đ. i on je pozvao brata D. M. da mu pomogne da očiste bunar. Taj bunar se nalazi na porodičnom imanju i koristio se za staru kuću. Navodno, odavno nije čišćen, pa su njih dvojica danas odlučila to da reše. Pošto nisu mogli lepo da očiste, jer je dubina 10 metara, oni su uzeli pumpu.

Kako nam je zatim objasnila meštanka, to je bila kobna greška.

- Spustili su pumpu i ona je počela da radi, ali je B. Đ. ušao unutra kako bi bolje očistio, ali pumpu nije isključlio. Počeli su, navodno, ti gasovi iz pumpe da se šire u jami, a potom je D. M. sišao za bratom. Njih dvojica su ostala zaglavljena u bunaru, a D. M. je bio malo krupniji čovek, pa nisu mogli da se izbave iz rupe - navodi ona i dodaje:

- Pozvana je policija, Hitna pomoć i vatrogasci koji su pokušali da im pomognu. Porodica se okupila odmah oko bunara, bili su tu i iz minuta u minut sa nestrpeljenjem pratili dramu koja je usledila. Muškarci su bili živi jedno vreme, ali nažalost vatrogasci navodno, zbog velike količine gasova iz pumpe nisu mogli bezbedni da se spuste kako bi ih izvukli. Kada su to uradili, braća su već nažalost bila mrtva.

Prema rečima ove uplakane komšinice, tela braće jedva su izvučena na površinu.

- Tada je usledilo horor... Majka B. Đ. nije mogla da dođe sebi kada ga je ugledala. Njen svet se srušio, to je žena koja je pre 10 godina izgubila sina, inače, brata B. Đ. koji je izvršio suicid - kaže naša sagovornica, dok druga komšinica dodaje:

- Jezivo je da tako dobra žena ostane bez oba sina. Ona više nema za šta da živi, kuća im je zatvorena od danas. Iza D. M. ostalo je dvoje male dece i supruga. Ovo je velika tuga.

Tela su prevezena na obdukciju na Institut za sudsku medicinu i ona će utvrditi kada i kako je nastupila smrt muškaraca, da li su se udavili ili ugušili gasom iz pumpe.

Bonus video:

Marko Smiljković Ministarka Mihajlović: Nije bilo eksplozije, rudari su se ugušili