BRAČNI PAR IZGOREO U POŽARU KOD LJUBOVIJE Strašni detalji tragedije: Pokušavali da ugase vatru, bežali u šumu PLAMEN IH ZAHVATIO
Foto: Shutterstock

BRAČNI PAR IZGOREO U POŽARU KOD LJUBOVIJE Strašni detalji tragedije: Pokušavali da ugase vatru, bežali u šumu PLAMEN IH ZAHVATIO

Crna Hronika -

U požaru u selu Donja Ljuboviđa kod Ljubovije kasno popodne izgoreli su supružnici D.N. (72) i M.N. (66).

Njihova ugljenisana tela pronašli su vatrogasci - spasioci iz Ljubovije u 17.20 časova, svega nekoliko minuta nakon što su po prijavi stigli da gase vatru.

- Vatrogasci-spasioci su primili poziv u 16.53 i u 17,16 časova su bili na mestu požara. Gorelo je nisko rastinje, a vatra se proširila i na šumu gde su i pronađena tela. Lekar službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja iz Ljubovije je konstatovao smrt, a na lice mesta su izašli i pripadnici policije - naveo je izvor.

Pet vatrogasaca je ugasilo požar oko 18 časova.

O uzrocima požara više detalja će se znati posle završetka istrage. Pretpostavlja se da su D.N. i M.N. zapalili travu na svojoj njivi i da su nastradali dok su pokušavali sami da ugase vatru.

Na to ukazuju lopate koje su pronađene pored njihovih ugljenisanih tela. Vatra je zahvatila oko 70 ari njive obrasle rastinjem i travom i oni nisu uspeli da je ugase, pa se plamen proširio i zahvatio šumu.

Iz odeljenja sektora za vanredne situacije u Šapcu su ponovili apel da se ne pale strnjišta i trava. Naveli su i da je ljudski faktor uzrok skoro svakog požara u kojem su, osim materijalne štete, često ugroženi i životi ljudi.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track