DŽEJU PROJEKTOVAO KUĆU, OTAC MU BIO DIREKTOR "BORBE"! Progovorila ćerka muškarca kog su tinejdžeri nasmrt pretukli na Adi
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

DŽEJU PROJEKTOVAO KUĆU, OTAC MU BIO DIREKTOR "BORBE"! Progovorila ćerka muškarca kog su tinejdžeri nasmrt pretukli na Adi

Crna Hronika -

Marijan S. (77) preminuo je u Urgentnom centru nakon što su ga trojica mladića, od kojih je jedan imao 19 godina, a dvojica 16, brutalno pretukli u napuštenom objektu na Adi Ciganliji.

Njegova ćerka Kristina onavela je da je njen otac završio Građevinski fakultet u Beogradu, da je živeo na Banovom brdu, kao i da je preko leta radio na Adi.

- Moj otac je rođen u Beogradu, 1947. godine. Imao je 77 godina. Bez zdravstvenih problema. Bio je iz imućne porodice. Moj deka, njegov otac, bio je direktor "Borbe", Ljubomir Stihović. Igrao je šah sa Brozom. Tata je pod uticajem svoje bake Italijanke, katolkinje, bio protiv komunizma. Bio je vrlo religiozan. Tatin deka, Leopold, takođe je bio katolik iz odreda Svetog Ignacia de Loyole. Originalno prezime mu je bilo Sticco - čita se Stiko, koje su tatini roditelji pretvorili u Stihović da bi postali Jugosloveni - započela je priču Kristina.

Ada Ciganlija, M.S., beskućnik
foto: Kurir

Prema njenim rečima, njen otac je živeo u velikom stanu na Terazijama, a kada se venčao sa njenom majkom Vesnom kupio je dva trosobna stana prekoputa "Hajata".

- Radio je u svojoj struci kao građevinski inženjer. Na primer, projektovao je kuću Džeju sa kojim se i družio. Bio je veoma fleksibilan, osetljiv na različite kulture, verovanja i nacionalnosti drugih ljudi. Stabilan i ambiciozan radnik. Direktor građevinskih firmi u Beogradu i Moskvi - kaže Kristina.

"Uvek sam imala sve"

Naša sagovornica dodaje da kada su živeli na Novom Beogradu, njen otac Marijan bi dovodio romsku decu kod njih u stan da se igraju sa njom.

- Uvek sam sve imala, najskuplje barbike... Vodio me je u zoološki vrt, bioskop, pozorišta, koncerte. Letovali smo po mesec dana u Crnoj Gori i Dubrovniku. Kasnije, kada je otišao za Moskvu, slao je barbike kojima sam davala imena po ruskim gradovima. Mama i ja smo se preselile kod njenih roditelja u naselju Šumice, u Strumičku ulicu gde bi deca iz cele ulice dolazila da se igraju sa kuhinjama, dnevnim sobama, prodavnicama za barbike. Sve drugarice iz detinjstva su ga volele. Kupio mi je stan na Zvezdari - dodaje ona.

Kristina dodaje da su njena mama i njen tata, ostali u prijateljskim odnosima kada su se sporazumno razveli.

- Redovno su se čuli i viđali. Poslednji put su se čuli početkom avgusta. Imao je svoju penziju i živeo je na Banovom brdu, nije morao da radi na Adi Ciganliji - dodaje ona.

Podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Vuk M. (19) zbog sumnje da je zajedno sa još dva maloletnika 20. avgusta između 0030 i 1.30 časova u napuštenom objektu na desnoj obali Ade Ciganlije zadao više udaraca u predelu glave i tela Marijan S, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru 22. avgusta.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Kurir.rs/blic

Bonus video:

06:19

PRETUKAO MI JE OCA NASMRT, A POSLE MESEC DANA PRAVIO SVADBU Potresna ispovest sina brutalno ubijenog Zorana Nedeljkovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track