OVO JE MARIJAN KOG SU NASMRT PRETUKLI KLINCI NA ADI! Bio je prava legenda, obraćali su mu se sa "gde si direktore" (FOTO)
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

tuga

OVO JE MARIJAN KOG SU NASMRT PRETUKLI KLINCI NA ADI! Bio je prava legenda, obraćali su mu se sa "gde si direktore" (FOTO)

Crna Hronika -

Marijan S. (77) preminuo je u Urgentnom centru nakon što su ga trojica mladića, od kojih su dvojica maloletnici od 16 godina, brutalno pretukli u napuštenom objektu na Adi Ciganliji! Povrede koje je Marijan zadobio te večeri u noći između 19. i 20. avgusta, bile su kobne, a čovek je nažalost izdahnuo tri dana kasnije.

Marijan S.
Marijan S.foto: Privatna arhiva

Trojica mladića su, podsetimo, pre napada na starijeg muškarca, iste večeri ukrali pazar iz jednog ugostiteljskoj objekta, dok su drugi demolirali. Mladići su identifikovani od strane policije uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera i ubrzo su uhapšeni, a Marijan je u Urgentni centar dovezen kao NN lice, da bi ga tek potom prepoznao jedan od prijatelja.

Kako smo tada još pisali, nasmrt pretučeni muškarac tokom leta boravi na Adi, ali nije beskućnik. Dugo je živeo i radio u Rusiji, a u Srbiju se vratio nešto pre perioda korone.

Ada Ciganlija, M.S., beskućnik
foto: Kurir

- Njegov je izbor da bude tu, godinama je radio u Rusiji kao građevinski inženjer, a od kad se vratio boravi je na Adi i čuvao tu šta treba. Bio je vedrog duha i voleo da se takmiči. Igrali smo stalno šah, jako je pametan taj čovek bio, on je ovde boravio jer je voleo da je leti tu i radio je ovde i usput zarađivao - rekao je jedan njegov prijatelj za Kurir.

Ada Ciganlija, M.S., beskućnik
foto: Kurir

I ostali poznanici za Marijana kažu da je bio prava legenda.

- Svi zaposleni na Adi su ga oslovljavali sa "direktore", stalno je bio vedar i nasmejan, ne mogu da verujem da ga više nema i da je stradao tako jezivo - kaže poznanik za Kurir i dodaje:

- Kad god se spustiš tamo do njega, samo čuješ kako mu viču: "Gde si, direktore", sad više toga nema.

Ada Ciganlija, M.S., beskućnik
foto: Kurir

Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, podsetimo, oglasio se ranije za Kurir rekavši da su mladić Vuk M. (19) i dvojica maloletnika (16) uhapšeni zbog ubistva Marijana S. na Adi Ciganliji, kada su ga, kako se sumnja, u jedan sat posle ponoći 20. avgusta pretukli u napuštenom lokalu. Prolaznik je pronašao pretučenog muškarca i video da ima teške povrede glave. Marijan je podlegao povredama tri dana kasnije u bolnici.

Inače, najstariji osumnjičeni za ovaj brutalni napad, pred Višim javnim tužilaštvom se branio ćutanjem, odnosno, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Bonus video:

00:15

Ubistvo u selu kod Žitorađe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja