"KATASTROFA, NASILNIK NAPADA SLABIJE" Osvanuo uznemirujuć snimak iz Bele Crkve: Zamalo da zakolje čoveka (Video)
Uznemirujuće scene u Beloj Crkvi, Foto: Printscreen Facebook/Belocrkvanske Novosti

podneta krivična prijava

"KATASTROFA, NASILNIK NAPADA SLABIJE" Osvanuo uznemirujuć snimak iz Bele Crkve: Zamalo da zakolje čoveka (Video)

Crna Hronika -

Muškarac (55) iz Bele Crkve 26. avgusta napao je starijeg čoveka ispred jedne prodavnice u centru mesta usred bela dana. Osumnjičeni je uz jezive pretnje žrtvi mahao i dugačkim nožem, a u nekoliko navrata i unosio mu se u lice.

Slučaj je prijavljen policiji u Beloj Crkvi, a muškarac je uhapšen, a potom pušten uz krivičnu prijavu za krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Postupak protiv njega vodi se u redovnom postupku, a istragu vodi nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu.

Bela Crkva
foto: Printscreen Facebook/Belocrkvanske Novosti

Da se radi o jezivim pretnjama i napadu, može se videti na video snimku koji su objavile Belockvanske Novosti na svom Fejsbuk profilu. Naime, snimak je veoma uznemirujući i deluje kao da će nasilnik svakog trenutka unakaziti nesrećnog čoveka koji mirno sedi ispred radnje. Na pomenutom snimku može se videti kako muškarac obučen u bež majicu, sive bermude i papuče, sa nekom drvenom letvom i nožem u ruci prilazi i vređa starijeg, sedog čoveka sa naočarama koji sedi ispred nekog objekta. Nasilnik rukama objašnajva nešto čoveku, a potom ga udara po licu tom drvenom šipkom, dok se nesrećni čovek brani rukama i dalje u sedećem položaju.

00:56

Čovek nožem nasrnuo na starijeg Belocrkvanina

Deluje kao da se raspravlajju oko nečega, a nasilnik mu preti uz gestikulaciju, a zatim gura čoveka koji ustaje i pokušava da se brani. Sve vreme nasilnik drži nož u ruci, mlatara sečivom i zamahuje ka čoveku. U jednom trenutku nasilnik udara žrtvu, a oko njih ima nekoliko muškaraca koji nisu ni prstom mrdnuli kako bi zaštitili napadnutog, već mirno sede i posmatraju dramu koja preti da svakog trenutka eskalira u jeziv zločin.

Nasilnik se ubrzo udaljava sa mesta incidenta i odlazi, ali i dalje preti nesrećnom čoveku. Jedan prolaznik ili poznanik osumnjičenog muškarca umešao se tek na kraju snimka gde se može videti kako ga drži za ruku i pokušava da urazumi.

Uznemirujući snimak na društvenim mrežama je pogledao veliki broj korisnika. Samo neki od komentara su "da je ćelavi nasilnik drzak i napada starije i slabije od sebe."

- Treba ga zatvoriti. Usred bela dana pred ljudima koji prolaze povređuje straijeg čoveka. Ovo ne vodi na dobro. Ovo je katastrofa šta jadan narod trpi od nasilnika - navodi se u brojnim komentarima ispod snimka koji su objavile Belocrkvanske Novine na svom Fejsbuk profilu.

- Ovoga treba odmah skloniti sa ulice. Opasan je i treba da se reaguje. Ovo zatvoriti u ustanovu i ne puštati. Našao da napadne ovog dobricu Gišu, koji ni mrava ne bi zgazio. Treba to preparirati od batina - napisao je je jedan meštanin Bele Crkve, dok je drugi dodao:

- Zamalo da zakolje čoveka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja