Italijanska policija uhapsila je srpskog državljanina koji je upravljao kamionom mađarskih registarskih oznaka i to zbog šverca goriva, navode italijanski mediji.

Kako pišu lokalni portali, zaplenjeno je 27.000 litara dizel goriva u blizini turističkog mesta Apulija iliti popularno Pulja. Kamion mađarskih registarskih oznaka krenuo je ka Pulji, jednoj od 20 pokrajina u Italiji.

- Zaplena se dogodila na auto-putu Brener - A22 kada je saobraćajna kontrola zaustavila kamion i pregledala teret koji se prevozio. Naime, srpski kamiondžija dao je prvo dokumentaciju šta prevozi, ali nije imao papire na kojima sadrži da može da prevozi antikorozivnu tečnost - navodi italijanski portal La Voce del Trentino.it i dodaju:

- Pošto je Srbin počeo da izbegava pitanja šta prevozi, postao je sumnjiv i tada su pripadnici policije pretresli teretnjak. Daljom proverom, analizom tečnost utvrđeno je da se u kamioni nalazi dizel gorivo. Kamion sa teretom je zaplenjen, a vozač se tereti da je počinio krivično delo šverc goriva.

Istraga je u toku i ona će utvrditi da li uhapšeni Srbin kriv i koja kazna ga sleduje zbog krijumčarenja goriva.

Bonus video:

Kurir televizija Pali u Hrvatskoj zbog veze sa Šarićem: Akcija hapšenja osumnjičenih za šverc droge