LJUBAVNICI HLADNOKRVNO DOŠLI NA SUĐENJE ZA UBISTVO SAŠE KULIŠIĆA! Ovako su se ponašali u sudnici, odjekivale uvrede: "Đubrad!"
Foto: Printscreen Atv

doboj

LJUBAVNICI HLADNOKRVNO DOŠLI NA SUĐENJE ZA UBISTVO SAŠE KULIŠIĆA! Ovako su se ponašali u sudnici, odjekivale uvrede: "Đubrad!"

Crna Hronika -

U Okružnom sudu u Doboju juče je bilo pripremno ročište osumnjičenim ljubavnicima Draženu Lazareviću (19) i Andrei Kajganić (33), koji su zverski ubili njenog supruga Sašu Kulišića (45).

Ročište je prema navodima ATV, odloženo jer se branioci okrivljenih koje su dobili po službenoj dužnosti nisu pojavili. Naime, predsednica sudskog veća navela je da okrivljeni imaju nekoliko dana da donesu odluku da li će ih zastupati neko od advokata koga oni izaberu ili će im sud omogućiti branioce po službenoj dužnosti koji će pristati da ih brane bez obzira na štajk advokata. Stravičan zločin, podsetimo, dogodio se 30. januara u porodičnoj kući u Doboju.

okrivljeni dražen lazarević i andrea kajganić na jučerašnjem suđenju
okrivljeni dražen lazarević i andrea kajganić na jučerašnjem suđenjufoto: Printscreen Atv

Atmosfera na ročištu je bila i više nego burna. Ožalošćena porodica Saše Kulišića - ćerka, majka, otac i brat pojavili su se u crnini i prvi put nakon jezivog ubistva sreli su se oči u oči sa ljubavnicima koji su brutalno ubili žrtvu.

U sudnici u dobojskom sudu bio je veliki broj stražara. Porodica ubijenog je već bila unutra, kada je sa lisicama na rukama u belom majici i crnim pantalonama sa vezanom kosom ušetala osumnjičena Andrea Kajganić dojučerašnja snaja porodice. Majka ubijenog Saše nije mogla da kontroliše svoje emocije pa je onako sa suzama u očima ustala sa stolice i uputila niz uvreda na njen račun.

- Da vidim gde su heroji, ubice mog Saše! Đubrad, ubice, monstrumi i spodobe - vikala je uplakana žena noseći crninu.

Njeni jauci i reči odzvanjale su sudnicom, a deluje da ni okrivljena snaja Andrea nije htela da ostane dužna svekrvi, pa je pokušala da uzvrati nekim uvredama, ali je u tome sprečila straža.

okrivljeni ljubavnici na ročištu koje je odloženo zbog štrajka advokata po službenoj dužnosti
okrivljeni ljubavnici na ročištu koje je odloženo zbog štrajka advokata po službenoj dužnostifoto: Printscreen Atv

U sudnicu je nakon Kajganić ušao i njen ljubavnik Dražen Lazarević koji je delovao veoma hladnokrvo. Sa lisicama na rukama u beloj majici i sivoj trenerci uzdignute glave ušao je u prostoriju i seo iza okrivljene. Andrea Kajganić u jednom trenutku kao da je pokušala da se okrene i vidi Lazarevića.

- Optuženi ste za jedno veoma teško krivično delo, pa skoro da u zakonu i nema težeg krivičnog dela od tog, za koje ste vi optuženi, obzirom na zaprećenu kaznu i po zakonu suđenje ne može da počne bez prisustva branioca koji će vam po zakonu pružati pravnu pomoć. Situacija je takva da ja suđenje ne mogu da zakažem ne mogu da sudim, jer je zakon rekao da branioce morate imati - rekla je Marijana Lazić Miladinović, predsednik sudskog veća.

ubijeni saša kulišić
ubijeni saša kulišićfoto: Instagram/ttamaricaa9/Facebook/Atv Banja Luka

Inače, prema optužnici okrivljeni su ubistvo detaljno isplanirali. Kobne noći ubijeni je omamljen tabletama koje su mu sipane u limunadu, a kada je zaspao ljubavnici su došli u kuću i vezali ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica.

Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa. Zatim su ga skinuli, vezali za drvo, a potom povegli u iznajmljene stanove koje su prethodno uzeli. Da se nešto čudno dešava primetila je kuma žrtve i osumnjičene, koja je došla do njihove porodične kuće i videla da ih nema, a u kući su bili brojni krvavi tragovi, pa je ona pozvala policiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track