TU JE DA SASLUŠA, POMOGNE I PRUŽI OSEĆAJ BEZBEDNOSTI: Radeta, policajca iz Iriga, učenici obožavaju, a đake često prati i do kuće!

Prijatelj u uniformi

TU JE DA SASLUŠA, POMOGNE I PRUŽI OSEĆAJ BEZBEDNOSTI: Radeta, policajca iz Iriga, učenici obožavaju, a đake često prati i do kuće!

Crna Hronika -

Sutra počinje nova školska godina, a iz MUP Srbije poručuju da povratak u školske klupe mališanima donosi radost susreta sa drugarima i novim izazovima.

- Želimo da vas podsetimo na važnu ulogu školskih policajaca u našim zajednicama. Oni su tu da obezbede vašu sigurnost i budu vaša podrška na svakom koraku - navode iz Ministarstva.

U saopštenju se dalje navodi da Radivoje Mijatović, poznatiji kao Rade, školski policajac iz Policijske stanice Irig, već godinu dana brine o bezbednosti u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" i Srednjoj školi "Borislav Mihajlović Mihiz" u Irigu.

- Svojim predanim radom i prijateljskim pristupom postao je omiljeni prijatelj među učenicima i nastavnicima. Svakog jutra, učenici i nastavnici prvo zastanu da ga pozdrave, a Rade uvek uzvrati osmehom. Njegova prisutnost u školama je mnogo više od samog posla, on je tu da sasluša, pomogne i pruži osećaj sigurnosti - saopšteno je iz MUP.

Kako dalje navode, Rade čak i posle završene smene često obiđe školu, razgovara s učenicima i nastavnicima i po potrebi ih isprati do kuće ili autobuske stanice.

- Vaša bezbednost je naš prioritet, a Rade je samo jedan od školskih policajaca koji je tu da osigura da svaki dan u školi prođe bezbedno i bezbrižno. Dragi đaci, ne zaboravite: naši školski policajci su uvek tu za vas! - navode iz MUP-a Srbije.

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track