MMA BORAC BRUTALNO LIKVIDIRAN PRE 3 GODINE! Optuženi ciljali i ranili Goranca, pa ubili Uroša: Burna suđenja još uvek traju!
Uroš Stefanović, Foto: Printscreen/Youtube/CreativeMMA, Kurir

viši sud u novom sadu

MMA BORAC BRUTALNO LIKVIDIRAN PRE 3 GODINE! Optuženi ciljali i ranili Goranca, pa ubili Uroša: Burna suđenja još uvek traju!

Crna Hronika -

Danas se navršava tačno tri godine od tragičnog ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27), koje dogodilo 2. septembra oko 21 sat u Novom Sadu. Suđenje za ovaj zločin ostaje u fokusu medija, dok se pred Višim sudom u ovom gradu nastavlja rasprava o okolnostima događaja koji je pored Stefanovića, uključivao i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (49).

Optuženi u ovom slučaju su bivši policajac Dalibor Bogdanović, poznat kao Boća (46), i Daniel Janjoš (45), bivši profesor fizičkog i prvak u streljaštvu. Prema izveštajima, incident se dogodio kada je Janjoš otvorio vatru na Kovačevića, pogodivši ga u ruku, dok je Stefanović, koji je pokušao da interveniše, takođe pogođen i on je preminuo od posledica ranjavanja. Janjoš je pobegao sa mesta zločina, ali se kasnije predao policiji.

- Istragom je utvrđeno da je meta napada bio Kovačević, koji je ranjen u ruku u pucnjavi u kojoj je ispaljeno 15 hitaca. MMA borac i Kovačević su pre pucnjave bili na motorima, a sa njima i dvojica sinova ranjenog Kovačevića, takođe, na motorima - podseća izvor i dodaje da su Stefanović i Kovačević motorima ušli u dvorište.

Dalibor Bogdanović
Dalibor Bogdanovićfoto: Slađana Stojanović

- MMA borac je ostao ispred zgrade, a Goranac je ušao u garažu. Tamo se zadržao dva, tri minuta, a kada je izašao zatvorio je garažu i krenuo ka izlazu. Janjoš koji je bio u "pežou" počeo je da puca u Kovačevića i pogodio ga je u ruku, MMA borac je pritrčao egzekutoru i goloruk je pokušao da se obračuna s njima. Stefanović je udario egzekutora, ali ga je on izrešetao.

Bogdanović je na jednom od ročišta ponovio svoje tvrdnje da se u medijima pojavljuju netačne informacije o njegovom učešću i da su upućene pretnje njegovom advokatu i drugim osobama povezanim sa slučajem. Sukobi između njegovog advokata Srđana Lješkovića i tužioca Jelene Stojaković dodatno su tada uzburkali atmosferu suđenja.

Daniel Janjoš
Daniel Janjošfoto: Printscreen/Facebook

Veštaci su tokom suđenja naveli da je DNK trag Dalibora Bogdanovića pronađen na perici, ali su istakli da tragovi ne moraju nužno poticati od nošenja perike. Takođe, pronađene su tri različite rukavice na različitim mestima, što Bogdanović koristi kao argument da nije mogao koristiti sve te rukavice tokom kratkog trajanja pucnjave.

Dok se suđenje nastavlja, svi učesnici slučaja, uključujući porodice žrtava, očekuju nove dokaze i dodatna razjašnjenja koja bi mogla pomoći u razotkrivanju svih okolnosti ovog tragičnog incidenta. Danas, na treću godišnjicu smrti Uroša Stefanovića, pažnja javnosti i dalje je usmerena na pravdu za njega.

Nastavak suđenja za ovo ubistvo očekuje se 26. septembra.

Bonus video:

02:48

DOBILI SMO POZIV OD MAJKE UBICE, TRAŽILA DA JE UBIJEMO! Otac MMA borca za Kurir izneo NOVE DETALJE ZLOČINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track