Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je podneo optužni predlog protiv državljanina Republike Švajcarske F.C. (49), o čijem hapšenju je javnost već obaveštena.

Naime, on je uhapšen zbog postojanja opravdane sumnje da je 25. jula u Beogradu, GO Surčin, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je poverena, a čija vrednost prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara.

- On je to učinio na taj način što je dana 21. jula na aerodromu „Nikola Tesla“ zaključio ugovor o najmu vozila sa jednim preduzećem, preuzeo vozilo marke “Škoda Superb” vrednosti od 4.836.435,33 dinara sa rokom vraćanja 24. jula, ali vozilo nije vratio ni u ugovorenom roku, ni na poziv oštećenog preduzeća čime je izvršio krivično delo Utaja - navodi se iz ovog tužilaštva i dodaje:

- Javni tužilac je predložio sudu da okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 500.000,00 dinara, kao i meru bezbednosti Proterivanja stranca iz zemlje na period od 5 godina, te da mu produži pritvor, s obzirom da još uvek stoje zakonski razlozi zbog kojih je isti i određen.

Bonus video:

Instagram Ana Korać daje 100 eura dnevno na renta kar