TINEJDŽER (19) SEDA NA OPTUŽENIČKU KLUPU ZBOG UBISTVA JAGODINCA! Zverski ga pretukao, prerezao grkljan, policija ga našla golog
Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

više sud u jagodini

TINEJDŽER (19) SEDA NA OPTUŽENIČKU KLUPU ZBOG UBISTVA JAGODINCA! Zverski ga pretukao, prerezao grkljan, policija ga našla golog

Crna Hronika -

Viši sud u Jagodini zakazao je suđenje osumnjičenom tinejdžeru D. B. (19) iz Paraćina koji se tereti da je u novembru prošle godine prvo metalnom šipkom pretukao Zorana Stankovića (70), a zatim mu prerezao grkljan u njegovom stanu u Jagodini.

Zločin se, podsetimo, dogodio 15. novembra 2023. godine oko 15.30 sati u Jagodini nakon što je žrtva namamila tinejdžera da dođe kod njega u stan. Između njih je prvo izbila svađa, a tinejdžer ga je potom krvnički udarao metalnom šipkom po celom telu, da bi mu kasnije presudio nožem kojim mu je prerezao vrat. U lokvi krvi policija je pronašla Stankovića nagog.

ubijeni zoran stanković
ubijeni zoran stankovićfoto: Facebook

- Više javno tužilaštvo u Jagodini tokom istrage veštačenjem mobilnog telefona osumnjičenog D. B. utvrdilo je da je tinejdžer nakon zločina sa svog telefona izbrisao celu prepisku sa žrtvom, kao i listing poziva. Potom je uzeo telefon Zorana Stankovića i uradio isto to. Takođe, nadležno tužilaštvo veštačilo je i emocionalnu zrelost osumnjičenog i to je bio jedan od ključnih dokaza. Veštaćenjem je utvrđeno da je zreo i da može da mu se sudi kao odrasloj osobi iako nema navršenu 21 godinu - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Kada su stigla neophodna veštačenja, VJT u Jagodini podiglo je optužnicu koju su potvrdili nadležni sudovi i pripremno ročište zakazano je za 8. oktobar.

Kako smo ranije izveštavali, osumnjičeni mladić D. B. tokom istrage prvo se branio ćutanjem, da bi zatim ipak odlučio da progovori i iznese odbranu. Naime, on je detaljno ispričao kako je upoznao žrtvu, a zatim i kako je došlo do zločina.

Zoran Stanković je, podsetimo, samo tri dana pre ubistva na svom Fejsbuku objaviljivao razne statuse, a pre toga je kačio i oglase u kojima je na prodaju nudio svoj automobil, lapotop, ali i stan u kom je ubijen.

Bonus video:

06:19

PRETUKAO MI JE OCA NASMRT, A POSLE MESEC DANA PRAVIO SVADBU Potresna ispovest sina brutalno ubijenog Zorana Nedeljkovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track