ŠEF OBEZBEĐENJA "STEFAN BRAUNA" PONOVO OČI U OČI SA NAPADAČIMA, PREŽIVEO 7 METAKA Odloženo suđenje za pucnjavu u beogradskom klubu
Žrtva, Foto: Printscreen/Facebook

viši sud u Beogradu

ŠEF OBEZBEĐENJA "STEFAN BRAUNA" PONOVO OČI U OČI SA NAPADAČIMA, PREŽIVEO 7 METAKA Odloženo suđenje za pucnjavu u beogradskom klubu

Crna Hronika -

M.Č, nekadašnji radnik obezbeđenja u beogradskom noćnom klubu "Stefan Braun", danas se prvi put pojavio u Višem sudu u Beogradu kao oštećeni na suđenju četvorici okrivljenih da su ga ranili u martu 2022. godine.

Oštećeni je, da podsetimo, bio šef obezbeđenja beogradskog kluba i teško je ranjen u pucnjavi koja se u noći između 14. i 15. marta 2022. godine dogodila na ulazu u poznati klub. Navodno, pucnjavi je prethodio incident koji je izbio između dve grupe mladića u klubu.

- Od osam ispaljenih hitaca M. Č. je pogodilo sedam, i lekari su se borili za njegov život. Na sreću, preživeo je napad - podseća izvor Kurira.

Stefan Braun, pucnjava
foto: Kurir

Na današnje ročište iz pritvora su dovedeni okrivljeni Slavoljub Trajković zvani Trajko i Stefan Veljović, Nikola Stanković kome je ukinut pritvor i određena mera zabrane napuštanja stana, dok se Aleksandar Šćepanović i dalje nalazi u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Od dvojice oštećenih pojavio se samo M.Č, dok B.T. koji je imao lakše povrede nije došao na današnje ročište. Suđenju su pristupili i pozvani svedoci, ali je ročište odloženo.

- Današnje ročište se odlaže jer je odsutan jedan od članova sudskog veća, naredno ćemo održati u oktobru u istoj sudnici i treba da pristupe svi koji su to učinili danas - rekao je predsednik sudskog veća.

Stefan Braun, pucnjava
foto: Kurir

Na prethodnom ročištu, saslušana su tri svedoka među kojima je i Milica D. koja je bila optužena u ovom predmetu, ali je na kraju dobila status svedoka. Milica je, inače, vanbračna supruga okrivljenog Slavoljuba Trajkovića.

Osim nje, svedočio je portir iz zgrade, Cvetan K., koji je ispričao da je spavao kad se sve dešavalo, ali i Miloš Š., inače radnik iste agencije za obezbeđenje kao i oštećeni M.Č. koji je kobne večeri bio u klubu, ispričao je da je bio u liftu sa okrivljenim Stefanom Veljovićem.

- Bio sam u liftu sa njim, visok, mršav dečko, imao je duks sa kapuljačom i povređenu ruku i tada je rekao: "Šta mi je ovo trebalo, tek sam izašao iz zatvora!" - rekao je Miloš koji je izjavio da ostaje pri iskazu koji je ranije dao u tužilaštvu.

Bonus video:

00:39

Pucnjava ispred kluba Stefan Braun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track