GORNJI MILANOVAC: Oglasilo se tužilaštvo u vezi smrti žene koju je u marketu usmrtio lift
Foto: Kurir

Više javno tužilaštvo u Čačku

GORNJI MILANOVAC: Oglasilo se tužilaštvo u vezi smrti žene koju je u marketu usmrtio lift

Crna Hronika -
Povodom pogibije A.B. (35) koju je prošle nedelje u prodavnici uGornjem Milanovcu, usmrtio teretni lift, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Čačku.
Kažu da vlasnik trgovine nije uhapšen, te da je u toku predistražni postupak.
Podsećamo, incident se odigrao u subotu u prepodnevnim satima. Nesrećnu ženu, inače majku dvoje male dece je usmrtio teretni lift dok je radila u prvoj smeni marketa koji se nalazi preko puta ulaza u milanovačku bolnicu.
Pouzdano se zna da je stradala od lifta koji služi za transport robe iz podrumskog dela, tačnije magacina, u prodajni prostor.
- U toku je predistražni postupak i prikupljanje obaveštenja u vezi svih činjenica i okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda sada pokojne A.B. te da vlasnik trgovinske radnje nije lišen slobode. Eventualno veštačenje biće određeno ukoliko krivični postupak bude pokrenut - saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Čačku (VJT).
Proteklih dana su se u javnosti pojavile brojne spekulacije u vezi sa ovim nesrećnim događajem, počev od onih da je radnici teretni lift zakačio kosu, pa sve do onih da se dizalica iz čista mira otkačila i smrskala je.
Iz tužilaštva se na upit novinara nisu izjasnili o tome da li je dat nalog da se teretni lift stavi van upotrebe, tačnije ne zna se "da li je naloženo ispitivanje ispravnosti saobraćajno-transportnih sredstava ove i druge trgovine, budući da je jedna druga radnica povređena na sličnom liftu ali u drugoj prodavnici".
Uz prisustvo porodice, kolega i brojnih prijatelja, komšija i rodbine, mlada žena je sahranjena dan nakon pogibije, u nedelju, na lokalnom groblju.

Bonus video:

02:53

Braća poginula dok su čistili bunar! Veljković o opasnosti ovog posla: Dešavali smrtni slučajevi, treba imati petlju sići dole!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track