"UBIO SAM GA, ŠTA MI MOŽETE?!" Tetka ubijenog Stefana Filića otvorila dušu: Pijan i dezorjentisan vikao da iza sebe imao ubistvo
Foto: Privatna Arhiva

viši sud u Smederevu

"UBIO SAM GA, ŠTA MI MOŽETE?!" Tetka ubijenog Stefana Filića otvorila dušu: Pijan i dezorjentisan vikao da iza sebe imao ubistvo

Crna Hronika -

Predrag S., treći mladić koji je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Stefan Filić u februaru 2020. godine ispred diskoteke u Velikoj Plani, osuđen je prvostepenom presudom u januaru na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine i osam meseci. Nakon toga usledile su žalbe, a za sutra je zakazana sednica veća Višeg suda u Smederevu gde će se odlučiti o kazni.

Osnovni sud u Velikoj Plani, podsetimo, u januaru je prvostepenom presudom osudio Predraga S. na zatvorsku kaznu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, ali nakon žalbe o presudi odlučuje smederevski Viši sud. Stefan Filić, podsetimo, maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, napadnut je ispred kluba "Brodolom" u Velikoj Plani u februaru 2020. godine. Trojica napadača nasrnuli su najpre na Filićevog mlađeg brata i druga, a zatim se umešao Stefan želeći da ih rastavi. Stefan je preminuo od posledica povreda koje su mu nasilnici naneli.

Okrivljeni Predrag S.
Okrivljeni Predrag S. foto: Privatna Arhiva

Ovim povodom oglasila se Javorka Marković, tetka ubijenog Stefana Filića koja je za Kurir navela da oni očekuju da se sutra proces privede kraju.

- Na prvostepenu presudu od dve godine i osam meseci koja je Predragu S. izrečena još u januaru pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani žalile su se obe strane, pa nam preostaje da vidimo kome će sud "pokloniti poverenje". S obzirom da Predrag, i pored toga što ima priličnog udela u Stefanovom ubistvu, što je prvostepeni sud i dokazao, očekujemo da sud uvaži žalbu tužilaštva i osudi ga na maksimalnu kaznu od tri godine koja je predviđena za delo nasilničko ponašanje i remećenje javnog reda i mira, a koja nikako ne može biti dovoljna za počinjeno delo - rekla je tetka ubijenog tinejdžera i oštro dodala:

- Predrag, opšte poznati manipulator koji od prvog dana kritičnog događaja daje lažni iskaz pred Osnovnim, pa onda i Višim tužilaštvom, nekako uspeva da ostane nedodirljiv i sve vreme u procesima gde je učesnik u nekim događajima, izlazi kao pobednik. Ostaje nam da se svi zapitamo, ko njega i zašto štiti? I pored skretanja pažnje na njegovo nasilničko ponašanje, maja prošle godine gde je vidno pijan i dezorjentisan na porodičnom slavlju, posle niza incidenata, nasrtaja na prisutne, čak i šutiranjem svoje majke za šta postoji video-snimak, javno glasno i jasno govori prisutnima "da ima ubistvo iza sebe i da mu niko ništa ne može", tužilaštvo nema osnova za procesuiranje jer postojeći zakon nalaže da mora da postoji tužba, a s obzirom da je porodični skup, svi ga štite.

Javorka Marković se zatim osvrnula na taj događaj za koji navodi da ima dokate.

ubijeni stefan filić
ubijeni stefan filićfoto: Facebook

- Na poziv Hitne pomoći i pod pratnjom policije odvode ga u opštu bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevsku Palanku, gde je prema našim saznanjima javno izgovara, odnosno viče na sav glas: "Ubio sam ga, šta mi možete?". Vidno pijan i dezorjentisan je i na jednoj privatnoj žurci, možda pre oko dve godine izjavljivao "da će pobiti sve Filiće, njegova majka da će dati sve od sebe da ga izvuče iz situacije" u koju je zapao, samo par dana posle prvostepene presude šalje ga u Nemačku tobože na nekakav rad, iako osuđen, prelazi granicu, a mi čekamo da ga pravosudni organi procesuiraju i da ga konačno vidimo iza rešetaka - navodi ljutito Marković.

Javorka Marković navela je da su prisustvovali fer i poštenom suđenju prvooptuženima Nikoli B. i Mitaru P. pred Višim sudom u Smederevu, ali da su odlukom Apelacionog suda u Beogradu razočarani. Naime, presudom Apelacionog suda njima je smanjena zatvorska kazna.

Bonus video:

03:08

MALOLETNICI PRETUKLI DVOJICU STARIJIH LICA NA NOVOM BEOGRADU! Psiholog o uzrocima dečije delikvencije: Stvar je alarmantna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track